Mes turime 440 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4084
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29214
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76540
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunieji Švenčionėlių akordeonininkai skina pergales tarptautiniuose konkursuose

2017 m. gegužės 10 d., trečiadienis Nr.33 (1662)

Mokytojo darbas sunkus, nes kas kelerius metus tenka viską pradėti nuo švaraus balto lapo. Kitaip tariant, išleidus vienus mokyklą baigusius mokinius, sudėjus jiems žinių ir įgūdžių krepšį, ateina mažiukai, kuriems viskas nauja ir nežinoma, kuriems ir vėl reiks sukrauti tą krepšį ir po keleto metų išleisti platesniu keliu toliau... Tačiau čia ir įdomumas! Ir tikrai jau negali skųstis, kad nuobodu ar paskendai rutinoje...

Švenčionėlių ir Švenčionių meno mokyklų akordeono specialybės mokytoja metodininkė Jūratė Mažvilienė per netrumpą pedagoginio darbo laikotarpį daug kartų vertė tuos baltus lapus ir daug kartų išlydėjo užaugusius mokinius. Ir kasmet ir maži, ir dideli akordeonininkai ją, mokyklos bendruomenę, tėvelius, renginių žiūrovus džiugina puikiais pasirodymais, koncertais kartu su mokytoja ir, be abejo, apdovanojimais įvairiuose konkursuose.

Šių metų balandis taip pat atnešė Jūratės mokiniams ir jai pačiai gerų emocijų ir aukštų įvertinimų. Balandžio 3 d. Daugpilyje (Latvija) Tarptautiniame akordeonistų-solistų konkurse „Naujene–2017“ Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai Majus Lašinskas ir Danielius Zacharovas laimėjo III vietos laureatų diplomus.

O balandžio 10–11 d. laukė dar didesnė sėkmė: Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje vykusiame XII tarptautiniame akordeonistų konkurse „Ascoltate-2017“ Majus Lašinskas laimėjo I vietos laureato diplomą. Diplomą įteikė vertinimo komisijos narys, italų džiazo muzikos atlikėjas Antonio Spaccarotella. Šiame konkurse dalyvavo 416 akordeonininkų iš 9 valstybių. Taigi konkurencija buvo didžiulė, visi dalyviai gerai pasirengę konkursui, o Majui dar tik 8 metai ir jis pasirodė mažiausiųjų grupėje. J.Mažvilienė sakė, kad Majų audringais plojimais labai palaikė žiūrovai, nes įvertino puikų jo muzikavimą.

Irena POŽĖLIENĖ