Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4374
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96605
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mero Rimanto Klipčiaus ir tarybos nario Rimo Klipčiaus elgesį vertins Vyriausioji tarnybinės etikos komisija

2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis Nr.29 (1658)

Oi, tas nepotizmas – kaip viskas painu, tiesa? Gerbiamiems skaitytojams primename, kad nepotizmas – tai reiškinys, kai į valdžią, kaip į sektą, einama šeimomis, įtraukiant paskui save gimines, draugus. Taip formuojasi klanas, taip išsikeroja korupcija. Ar rajone nepastebite šio reiškinio apraiškų, nesigilinsime, nes šįkart ne apie tai, o apie didžiausią rajono valdžią – merą ir jo tėtį, kaip kalbama, faktinį rajono valdytoją. Dar painiau, kai tėvo ir sūnaus vardai tokie panašūs ir kai jie abu valdo, bet tokia jau ta mūsų rajono valdžia šiuo metu. Sunku susigaudyti, kas iš tikrųjų valdo, bet šįkart to ir nereikia, nes prieš teisingumą teks stoti abiems – ir tėvui, ir sūnui.

Istorija, kurios ėmėsi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, sena, tad trumpai priminsime. Praėjusią vasarą mero Rimanto Klipčiaus žmona nusipirko Švenčionėliuose prie Žeimenos sodybą. Po keleto mėnesių skubos tvarka sušauktame tarybos posėdyje suglumusiems tarybos nariams meras pasiūlė pritarti grandioziniam kraštotvarkos projektui prie Žeimenos Švenčionėliuose, siuntė žinią verslui, kad toje zonoje verta galvoti apie investicijas, pramogų verslą. Abu Klipčiai nuo klausimo svarstymo ir balsavimo nenusišalino. Netrukus į dienos šviesą išlindo informacija apie mero šeimos įsigytą turtą paupyje, toje pat zonoje, kur numatomas didelis tęstinis projektas.

Pažeisdamas įstatymą, meras šeimos įsigyto turto per nustatytą terminą nedeklaravo ir tą padarė jau tik po tarybos posėdžio, kai daugiau kaip pusės milijono eurų vertės projektui buvo pritarta. Tarybos narys Vytautas Bulka pranešė apie tai Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Balandžio 26 d. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija svarstys mero Rimanto Klipčiaus ir tarybos nario Rimo Klipčiaus elgesio atitiktį Viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatoms. Ar tik neišeis meras tuo laiku atostogų arba „mamadienio“? Nors, tiesą sakant, komisijai tai ne kliūtis – svarstomojo dalyvavimas nėra privalomas.

Interesų deklaravimas Klipčiams – lyg Achilo kulnas. Praėjusią kadenciją jie abu, būdami ūkininkai ir turėdami didžiulių skolų, taip piktybiškai vengė pateikti deklaracijas, kad net VTEK asmeninių raginimų neužteko – Klipčiams buvo iškeltos bylos.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis