Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5843
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19703
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92060
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Camelia“ vaistininkė pataria: 5 būdai sveikti pigiau

2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis Nr.28 (1657)

Užklupus bet kokiai ligai ar negalavimui, žmonės ieško būdų, kaip greičiau pasveikti. Tačiau skuba ir neapgalvotas gydymosi būdo pasirinkimas gali ne tik nepadėti, bet dar ir gerokai piniginę ištuštinti. Švenčionėliuose esančios Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Aurelija Stukaitė sako, kad laiku ir tinkamai pradėjus gydymą, jis gali būti visai nebrangus, be to, kur kas efektyvesnis nei skubotas įvairiausių vaistinių preparatų vartojimas. Specialistė pataria, kaip kuo greičiau ir pigiau vėl susigrąžinti sveikatą ir gerą savijautą.

 

Nebijokite pirkti pigesnių vaistų

Pasak A.Stukaitės, pirmas būdas, kuris padės sutaupyti – atsiribojimas nuo aplinkinių patarimų, kuo gydytis. Dažnai žmonės įsitikinę, kad jiems reikia tik tų vaistų, kuriuos jie, jų artimieji ar kaimynai žino ir yra išbandę. Tačiau ne visada geresni vaistai kainuoja brangiau, nes svarbiausia ne pakuotė, o vaistų veiklioji medžiaga.

„Didžioji dalis gyventojų mano, kad vaistų poveikis priklauso nuo jų kainos. Esą, kuo jie brangesni – tuo geresni. Tačiau iš tiesų vaisto veiksmingumą lemia jo sudėtyje esanti veiklioji medžiaga, o ne kaina. Vaistininkas visuomet rekomenduos preparatus su ta pačia veikliąja medžiaga ir patars, kokius vaistus sveikatos bei finansiniu požiūriu tikslingiausia įsigyti“, – sako „Camelia“ vaistininkė.

 

Arbatos – puikus sveikatos šaltinis

„Camelia“ vaistininkė pažymi, kad, pajutus pirmuosius negalavimo simptomus, galima vartoti įvairias vaistažolių arbatas, nes jos pasižymi valomosiomis savybėmis, gerina medžiagų apykaitą, be to, yra aromatingos bei skanios.  Tai nebrangus ir malonus būdas pasijusti geriau.

„Pirmiesiems negalavimo simptomams malšinti puikiai tiks žolelių arbatos. Sergant peršalimo ligomis ir geriant žolelių arbatas, svarbu atsižvelgti į vartojimo laiką, nes vienos iš jų tonizuoja, o kitos – ramina. Pavyzdžiui, žemuogių lapų, dobilų žiedų ir levandų arbatas geriausia gerti rytais. Jonažolių, aviečių lapų, ramunėlių ir melisų arbatos pasižymi raminamuoju poveikiu, todėl jas geriausia gerti vakarais. Jeigu pavasarį jums ima trūkti vitaminų, gerkite aviečių lapų, gervuogių, dilgėlių, juodųjų serbentų lapų, erškėtuogių, šermukšnių, šaltalankių arbatas“, – pataria A.Stukaitė.

 

Nepirkite vienodų vaistų

Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ specialistė pažymi, kad neretai tenka susidurti su situacija, kuomet pacientų rankose atsiduria bent keli vienodai veikiantys vaistai. Tokiu būdu sergantieji patiria nereikalingų išlaidų.

„Žmonės dažnai nusiperka kelis vaistus su skirtingomis pakuotėmis, bet ta pačia veikliąja medžiaga. Dažniausiai taip nutinka su peršalimui gydyti skirtais vaistais. Taip pat tokių situacijų pasitaiko ir su nereceptiniais, skausmui malšinti skirtais, vaistais. Rekomenduojame visada pasitarti su vaistininku bei jam pasakyti, kokius vaistinius preparatus jau vartojate ar turite namuose“, – sako vaistininkė.

 

Nepamirškite namų vaistinėlės

Įvairūs sužeidimai, traumos, ligos ar kiti susirgimai ištinka netikėtai, todėl, norint būti pasirengus tokiems atvejams, kiekvienuose namuose privalo būti namų vaistinėlė. „Camelia“ vaistininkė sako, kad, gerai pažįstant savo namų vaistinėlės turinį, dažnu atveju galima sutaupyti.

„Kas tris ar keturis mėnesius reikėtų atlikti vaistinėlės turinio peržiūrą ir pašalinti tuos vaistus, kurių galiojimo terminas jau pasibaigęs. Žinant, kokie preparatai turimi namuose, bus išvengta nereikalingo išlaidavimo – į vaistinę užsukęs žmogus tiksliai žinos, kokie medikamentai yra jo namuose, ir atsitiktinai nenusipirks tokių pačių“, – pataria specialistė.

 

Stiprinkite imunitetą

Nuolat rūpinantis savo organizmu, rečiau puls ligos, o tai irgi vienas iš būdų sutaupyti. „Camelia“ specialistė pažymi, kad ypač daug dėmesio reikia skirti imuninės sistemos stiprinimui, kuri saugo nuo žalingo aplinkos poveikio,  mus susargdinančių ir uždegiminius procesus sukeliančių svetimkūnių. Nusilpus imunitetui, žmogus pradeda jaustis prasčiau, ima dažniau sirgti, tad „Camelia“ vaistininkė pataria atlikti kelis paprastus veiksmus, kurie padės jaustis geriau.

„Vienas iš svarbiausių dalykų, stiprinant imuninę sistemą – poilsis, nes, būdami pavargę ir nusilpę, didinate riziką patirti įvairius sveikatos sutrikimus. Svarbu atkreipti dėmesį į kvėpavimą, nes streso ir nuovargio veikiamas žmogus kvėpuoja nenuosekliai ir negiliai. Ilgas ir gilus kvėpavimas per nosį didina deguonies kiekį kraujyje, o tai suaktyvina kraujotaką, kuri taip pat prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo. Stiprinant imuninę sistemą taip pat patartina gerti daug vandens bei daryti fizinius pratimus“, – prideda vaistininkė.

Specialistė taip pat primena, kad pacientai į vaistininkus gali kreiptis ne tik rinkdamiesi vaistinius preparatus, bet ir norėdami pasikonsultuoti dėl sveikatos stiprinimo bei ligų prevencijos. Vaistininkas visada pasiūlys efektyviausią ir mažiausiai kainuojantį būdą išsaugoti sveikatą ir gerą savijautą.

 

Kviečiame apsilankyti vaistinėje CAMELIA Švenčionėliuose:

Priestočio g.11, dirbame pirmadieniais – penktadieniais 08:00-17:00

 

 
Reklaminis skydelis