Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2320
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18521
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94551
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai skina laurus konkursuose

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai ir vėl pradžiugino gražiais pasiekimais ir iš įvairių konkursų parsivežė nemažai apdovanojimų ir diplomų.
Kovo 31 d. Zarasų meno mokykloje vyko fortepijoninės muzikos konkursas „Klajojanti muzika“, kuris šiemet buvo skirtas vokiečių kompozitorių muzikai. Dalyvavo jaunieji muzikantai iš visos Lietuvos, kuriuos vertino autoritetinga komisija – pirmininkė Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos vyr. mokytoja Inga Vyšniauskaitė. Tarp geriausių atlikėjų pateko ir Švenčionėlių meno mokyklos fortepijono klasės mokinys Lukas Kuleš (mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė), tapęs šio svarbaus konkurso laureatu. Viena iš diplomančių – Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokinė Deimantė Rakštelytė, padėką gavo – Justina Semėnaitė (abiejų mergaičių mokytoja Lilija Girulskienė).

Balandžio 1 d. Vilniaus rotušėje vyko kasmetinis Vaikų dainos konkursas „Šilagėlė“. Jame dalyvavo apie 150 vaikų 3-10 metų iš Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities vaikų darželių, pradinių, muzikos ir meno mokyklų. Šiemet vertinimo komisijoje dalyvavo ir garsus dainininkas Virgilijus Noreika. Švenčionėlių meno mokyklai atstovavo Dželinga Vilkoitytė, Radminas Leleiva (abiejų mokytoja metodininkė Tatjana Šapokienė) ir Lukas Kuleš (mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė), kuris akomponavo atlikėjams. Lukas išrinktas geriausiu konkurso koncertmeisteriu, Dželinga apdovanota III laipsnio diplomu, o Radminas – II laipsnio.
Beje, Radminas Leleiva puikiai pasirodė ir Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurse „Tramtatulis“, įveikęs rajoninį turą, pateko į regioninį. Dabar nekantriai laukia rezultatų ir tikisi sėkmingai sudalyvauti respublikiniame ture.
Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai ketvirtokas Radminas Leleiva (mokytoja Tatjana Šapokienė) ir pirmokas Dominykas Polučanskis (mokytojas Gytis Šalna) kovo 24 d. dalyvavo Vytauto Didžiojo Universiteto „Rasos“ gimnazijoje vykusiame 19-ajame respublikiniame vaikų ir jaunimo „Giesmių giesmelės“ konkurse. Į konkursą atvyko 69 kolektyvai ir solistai iš visų Lietuvos kampelių. Komisijai vadovavo Vilius Sikorskas, muz. mgr. dr. kunigas Kauno Sakralinės muzikos mokyklos direktorius. Kompozitorius, vargonininkas, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos dėstytojas Raimundas Martinkėnas džiaugėsi jaunųjų giesmininkų nuoširdumu ir aukštu meniniu lygiu. Komisija atrinko 28 laureatus, kurie koncertuos gegužės 14 dieną Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje. Konkurso laureatai bus apdovanoti diplomais ir asmeninėmis dovanomis. Tarp laureatų – ir švenčionėliškis Dominykas, surinkęs 93 balus iš 100 galimų. Radminui įteikta padėka už gerą pasirodymą.

 

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis