Mes turime 338 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1770
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11957
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87987
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į atsargą garbingai išlydėtas Adutiškio užkardos vadas

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Praėjusį penktadienį į atsargą iškilmingai išlydėtas Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (VSAT) Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos vadas Andrejus Nikitinas, tarnybai valstybės sienos apsaugoje atidavęs 26–erius metus. 

Iškilmingai ceremonijai penktadienį Adutiškio užkardos aikštėje išsirikiavo būrys pareigūnų.
Pagerbti užkardos vadą atvyko VSAT vado pavaduotojas Štabo viršininkas, atliekantis tarnybos vado funkcijas, Vidas Mačaitis, Ignalinos rinktinės vado pavaduotojas, atliekantis rinktinės vado funkcijas, Leonardas Lukauskas, rinktinės skyrių viršininkai, Specialiosios paskirties, Puškų, Švenčionių, Tverečiaus, Pavoverės užkardų ir Branduolinės energetikos objektų apsaugos dalinio vadai. Atsisveikinti ir palinkėti sėkmės ateityje atvyko ir socialiniai partneriai: Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių policijos komisariato viršininkas Josif Kuzmickij, laikinai einantis Adutiškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pareigas Algirdas Uziala, Adutiškio parapijos klebonas Vytautas Pukas ir Alių durpyno direktorius Arūnas Polučanskas.
Ceremonijos metu buvo perskaitytas įsakymas, ir užkardos vadas iškilmingai grąžino VSAT vado pavaduotojui Štabo viršininkui, atliekančiam tarnybos vado funkcijas, užkardos antspaudą.
Tardamas padėkos žodį, V. Mačaitis trumpam sugrįžo į 1991-uosius, kuomet A. Nikitinas tarnybą pradėjo Adutiškio pasienio kontrolės punkte šaulio pareigose, karjeros siekė Pabradės, Švenčionių užkardose, o 2011–ųjų gruodį vėl gi sugrįžo į Adutiškio užkardą, kurioje ir baigia savo tarnybą. V. Mačaitis padėkojo už ilgametę ir nepriekaištingą tarnybą ir įteikė pareigūnui antrojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklą „Pasieniečio garbės ženklas“.
Ignalinos rinktinės vado pavaduotojas, atliekantis rinktinės vado funkcijas, L. Lukauskas padėkojo už gražų bendradarbiavimą, nuveiktus darbus, tarnybos organizavimo užkardoje gerinimą, kolektyvo subūrimą bendram tikslui pasiekti ir palinkėjo sėkmės naujuose sumanymuose. Jam antrindamas Švenčionių užkardos vadas Algirdas Andrulionis visų užkardų vadų vardu padėkojo kolegai už kartu nuveiktus darbus, pasiektus tikslus ir eilėmis palinkėjo gero, palankaus vėjo sutinkant naujus gyvenimo iššūkius ir patyrimus. Vainikuodamas palinkėjimą, rinktinės vado pavaduotojas, atliekantis rinktinės vado funkcijas, L. Lukauskas rinktinės ir jos padalinių vadovų vardu įteikė užkardos vadui atminimo dovaną – kalvio nukaltą kardą.
Daug šiltų, gražių žodžių už pagalbą, jautrumą ir šiltą bendradarbiavimą bei palinkėjimų kuriant planus ateičiai A. Nikitinui išsakė ir atminimo dovanas įteikė socialiniai partneriai.

Rima MALDŽIŪTĖ

 
Reklaminis skydelis