Mes turime 259 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:134
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18678
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66004
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gražiausias žodis - LIETUVA

2017 m. kovo 18 d., šeštadienis Nr.20 (1649)

Pasak politologės I. Petronytės -„Pilietinis ugdymas yra tas pats, kas važiavimas dviračiu – mokydamiesi, kaip atrodo dviratis, jo sudedamosios dalys ir kaip juo reikia važiuoti, iš tikrųjų važiuoti niekada neišmoksime. Taip ir mokydami būti piliečiu, jei neduosime, užlipti ant to dviračio ir pabandyti važiuoti, tai nieko ir nepasieksime“. Svarbu pateikti mokiniams veiklas, per kurias jie mokytųsi būti piliečiais.

Tuo tikslu Švenčionių pradinėje mokykloje vasario - kovo mėn. buvo organizuotas respublikinis kūrybinių darbų - aplikacijų konkursas "Gražiausias žodis- Lietuva”. Konkurso uždaviniai: puoselėti patriotinius jausmus ir pilietinį sąmoningumą, skatinti aktyvų mokinių dalyvavimą pilietinėje veikoje, ugdyti kūrybinius, meninius gebėjimus. Džiaugiamės, kad į kvietimą atsiliepė net 30 Lietuvos pradinių mokyklų, mokyklų- darželių bei progimnazijų iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Šilutės, Zarasų, Birštono ir kitų Lietuvos vietovių. Aktyvūs buvo ir mūsų mokyklos mokiniai. Iš viso parodai- konkursui pateikta 130 darbų, kuriuose įvairia technika pavaizduotas žodis - LIETUVA. Stebino atsiųstų darbų originalumas, įvairovė, išmonė pasirenkant atlikimo techniką – nuo smėlio, akmenukų, įvairios faktūros popieriaus iki medžiagos, sagų, gintariukų ir t.t. Kovo 11-osios proga šie darbai papuošė mokyklos sienas, džiugindami vaikus ir mokytojus, mokykloje apsilankančius tėvelius ir svečius.
Nelengva užduotis buvo išrinkti nugalėtojus 1-2, 3-4 klasių amžiaus grupėse. Šiam atsakingam darbui buvo pakviesta rimta komisija: mokyklos direktorė Laima Veličkienė, Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė, miesto kultūros centro renginių režisierė Jolanta Olechnovič, J. Siniaus nia Novikasų grupėse. Šiam atalanta Olechnovič, meno mokyklos dailės mokytoja Diana ir sus, tiek mokykloje apsilankančius tėvmeno mokyklos dailės mokytoja Diana Raginienė ir VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos vyriausiasis inžinierius Linas Novikas.
Tarp geriausių darbų - Švenčionių pradinės mokyklos mokinių Ugnės Builytės (2 kl.) ir Ernestos Li (4 kl. ) kūrinėliai. Geriausių darbų autoriai ir jų mokytojai apdovanoti padėkomis.
Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga nuspręsta parodos - konkurso dalyvių darbais papuošti ne tik pradinę mokyklą, bet ir Švenčionių kultūros centrą, miesto seniūniją ir Švenčionėlių miškų urėdiją. Tikimės, kad šiais darbais pasipuoš ir kiti rajoniniai renginiai, skirti Lietuvos valstybės 100- mečiui.


Edita NOVIKIENĖ
Danguolė SADAUNYKIENĖ

Švenčionių pradinės mokyklos mokytojos metodininkės,
konkurso koordinatorės