Mes turime 525 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8324
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14734
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96483
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pavasario amatų mugės Švenčionėliuose šurmulys

2017 m. kovo 15 d., trečiadienis Nr.19 (1648)

Daug gražių tradicijų per savo gyvavimo laikotarpį sukūrė ir puoselėja Švenčionėlių kultūros centro kolektyvas. Kiekviena iš jų turi savo gerbėjų ratą, kiekviena skirtinga, tačiau labai reikalinga. Viena iš tokių – Pavasario amatų mugė. Tai tikras pavasario pranašas, dažniausiai vykstanti kovo pradžioje. Šiemet mugė vyko kovo 4 d., šeštadienį. Oras išpuolė saulėtas, tikrai pavasariškai gražus, tad nenuostabu, kad pritraukė gausų būrį ir prekeivių, ir pirkėjų, ir šiaip pasižvalgyti atėjusių. Kaip ir kasmet čia aktyviai dalyvavo mūsų ir iš kaimyninių rajonų atvykę amatininkai, smulkieji prekybininkai, moksleiviai, dienos centrų, globos namų atstovai.

 

Dar net nepriėjus kultūros centro, jau girdėjosi smagi liaudiška muzika ir kvieslio raginimai skubėti visiems į mugę. Kaip tik ant kultūros centro laiptų įsitaisė prekybininkai su riestainiais, saldumynais, latviškais „Karvutės“ saldainiais, viduje – kvepėjo rūkytais šamais, rūkytais, vytintais kumpiais, sūdytais lašinukais. Šie aromatai maloniai maišėsi su žolynų kvapais, iš kurių arbatą plikė Rasa Breidokienė, o tai dar pasipildė skrudinamų kukurūzų, pyragų, vaflių kvapais. Visa tai kūrė nepakartojamą vien tik pavasario mugėms būdingą atmosferą.

Buvo čia ir tradicinių, ir rištinių Vilniaus krašto verbų, ir rankdarbių, ir veltinių, ir net pridaigintų gyvų gėlių – pirk ir džiaukis.

Tačiau šventė vien tik prekyba neapsiribojo. Ją surengti Švenčionėlių kultūros centrui padėjo ir rėmėjai: UAB „Švenčionių vaistažolės“, UAB „Velga-Vilnius“, UAB „SK Design“, UAB „Pas Jonus“, dovanėlių nepagailėjo ir visi mugės prekybininkai, informacinis rėmėjas – rajono laikraštis „Švenčionių kraštas“. Taip pat visų jau mugėje apsipirkusių ir prekiavusių ar šiaip pro šalį keliavusių laukė smagus liaudiškas koncertas. Koncertavo Švenčionėlių kultūros centro garbaus amžiaus šokių kolektyvas „Senjorai“, vokalinis ansamblis „Gabija“, dainavo Radminas Leleiva, pokštais visus linksmino Algirdas Breidokas. Buvo atvykę ir svečių – Kupiškio kultūros centro šokių kolektyvas „Susiedai“.

Vokalinis ansamblis „Gabija“ sakė įgyvendinę seną savo svajonę ir parengę pasirodymą kartu su cimbolais grojančiu Algirdu Breidoku. Gausiai susirinkę žiūrovai šiltai sutiko visus atlikėjus, negailėjo plojimų.

Irena POŽĖLIENĖ