Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4369
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22913
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70239
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Galimybių susirasti darbą suteikia projektas „Atrask save“

2017 m. kovo 15 d., trečiadienis Nr.19 (1648)

Jauni žmonės dažnai negali įsidarbinti norimoje vietoje, nes neturi darbo patirties. Su tokiomis problemomis susiduria ir išsilavinimą įgiję jauni specialistai. Kartais užsisuka toks ratas: į darbą nepriima, nes neturi patirties, o patirties įgyti negali, nes nepriima į darbą...

Panašią istoriją gali papasakoti ir Ligita. Ji įgijo socialinio darbuotojo specialybę, bet darbinės praktikos beveik neturėjo. Ligita augina vaikelį, kuriam dabar jau 2 metukai. Pasibaigus dekretinėms atostogoms, į buvusią darbovietę Utenoje ji negrįžo, nes šiuo metu su šeima gyvena Švenčionyse. Mokslai baigti, vaikiukas paaugo, darbo kol kas neturi. Jauna moteris nori veiklos, ieško, kur galėtų save realizuoti, bei užsiima darbo paieškomis. Sužinojusi, jog vykdomas projektas, padedantis geriau susivokti, ko nori, įgyti darbinių įgūdžių, patobulinti esamus, Ligita nutarė kreiptis į vietos JGI koordinatorę ir sudalyvauti projekte „Atrask save“. Nuo pat projekto pradžios Ligita buvo užsidegusi dideliu noru kažką veikti, kažkuo užsiimti, bet tiksliai nežinojo, ko nori. Bendraujant su ja paaiškėjo, kad ji linkusi į savanorystę, tik nežinojo kur ir kam pasiūlyti savo pagalbą bei kur pritaikyti gebėjimus.

Susitikimuose išsikėlėme savęs pažinimo uždavinį ir ėmėmės savianalizės. Buvo suorganizuotas susitikimas su mentore Tatjana Kuznecova, aplankėme kelias savanorius priimančias organizacijas. Bet vis dėlto Ligitos niekas stipriai neuždegė.

Tuomet pasitarusios su minėtąja mentore Tajana, nusprendėme papildomai akredituoti Švenčionių socialinių paslaugų centro vaikų dienos centrą, kuriame ji galėtų ne tik bendrauti su vaikais, bet ir įgyti tam tikrų kompetencijų ir patirties. Nuvykome susipažinti su būsima savanorystės vieta. Organizacijos prisistatymo metu vadovei sužinojus apie Ligitos turimą išsilavinimą, išgirdome kad kaip tik šiuo metu šioje įstaigoje ieškomas socialinis darbuotojas. Ir projekto „Atrask save“ dalyvė gavo darbo pasiūlymą, kurį daug nesvarsčiusi priėmė.

„Labai džiaugiuosi, kad dalyvavau tokiame projekte, kur susipažinau su puikiomis koordinatore bei mentore ir dar darbą susiradau“,- dėkojo vietos JGI koordinatorei Ramunei Jakubėnienei buvusi projekto dalyvė Ligita.

Taigi, jei nori save realizuoti, įgyti naujų kompetencijų ir patirties, Jaunimo garantijų iniciatyvos projekto „Atrask save“ savanoriškos veiklos organizavimo veikla laukia Tavęs!

Projektą „Atrask save“ įgyvendina Lietuvos darbo birža bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšų.

Daugiau informacijos kreiptis į Vietos JGI koordinatorę Ramunę Jakubėnienę, el. p. ramune.jakubeniene@gmail.com, tel. +370 633 34652.

Ramunė JAKUBĖNIENĖ