Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:293
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25423
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72749
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Antikorupcijos komisijos gali paniškai bijoti tik… korupcija

2017 m. kovo 10 d., penktadienis, Nr.18 (1647)

Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigos priklauso opozicijai. Rajono valdžiai, matyt, šiurpą kelia vien mintis, kad juo gali tapti tarybos narys Vytautas Bulka. Valdantieji du kartus atmetė jo kandidatūrą ir net tarybos Reglamentą pakeitė, tuo, tarybos nario K. Ramelio nuomone, galimai pažeisdami Konstituciją. Pakeitimo esmė – perimti Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas į valdančiųjų rankas.

Tarybos nario Vytauto BULKOS pareiškimas rajono savivaldybės tarybos posėdyje

Praėjo beveik dveji metai po rinkimų – savotiškas mediumas. Tarytum atlikom pusę darbų? Jeigu pirmaisiais metais meras dar buvo pakvietęs opozicijos ir nepriklausomos frakcijos atstovus ir tarėsi dėl rajono biudžeto, tai šiemet tokio kvietimo nesulaukėme. Trečdalio tarybos narių nuomonė merui nesvarbi? O juk žadėjo būti lygus ir teisingas visiems. Sklando kalbos, kad jaunas gražuolis meras nieko ir nesprendžia, o sprendžia kitas Klipčius – jo tėvas Rimas, tarybos narys, kuris priima verslininkus, interesantus ir su vienu administracijos vadovų svarsto klausimus, kas turi laimėti konkursus ir kt.

Mus pasiekia kontraversiškos žinios, kodėl manęs niekaip nenorite skirti Antikorupcijos komisijos pirmininku. Kodėl 27 metus šios komisijos pirmininkas buvo tvirtinamas kone automatiškai, o dabar – skandalas: du kartus nepatvirtinote, ir net tarybos reglamentą pakeitėte. Kodėl taip bijote? Galiu nuraminti – nesu aš joks STT agentas. Aš tik verslininkas. Nedalyvauju jokiose slaptose operacijose ir nesiruošiu dalyvauti, bet kai į mane kreipiasi žmonės, aš atlieku tarybos nario ir pilietiško žmogaus pareigas.

Pavyzdžiui, iš vieno verslininko Mėžionėlių k. A.Masevičius buvo nupirkęs prabangų namą. Šiuo metu tas namas nupirktas vienos iš savivaldybės konkursuose dalyvaujančių įmonių UAB „Struktūra“ įsteigtos įmonės UAB „Patika“ net už 140 tūkst. eurų. Tame name įsikūrė tarybos nario – mero tėvo Rimo Klipčiaus – šeima. Kad galėčiau atsakyti žmonėms, turbūt reikės kreiptis išaiškinimo į atitinkamas struktūras.

Arba kitas paslaptingas reiškinys – kaip savivaldybė vykdo viešuosius pirkimus apklausos būdu. Žmonės klausia, kodėl visus savivaldybės pirkimų (žoliapjovių, pjūklų ir kt.) konkursus laimi UAB „Pjūklininkas“. Kitos tokia technika prekiaujančios įmonės paklausiau, ar jiems savivaldybė atsiuntė kvietimą dalyvauti, sako – ne.

Taigi galiu visiems viešai pasakyti, kad aš šituos ir kitus tyrimus vykdau ir vykdysiu, nepriklausomai nuo to, būsiu aš paskirtas Antikorupcijos komisijos pirmininku ar nebūsiu. Mano kaip tarybos nario ir piliečio pareiga turimą informaciją perduoti tarnyboms, nes slėpti nusikaltimo aš negaliu. Jeigu reikia to cirko, valdantieji gali jį tęsti. Manau, opozicija vėl siūlys mano kandidatūrą į Antikorupcijos pirmininko pareigas, manau, man pagaliau bus suteiktas žodis, tada gal atskleisiu ir daugiau.