Mes turime 520 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10784
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19822
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:98943
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikatinimo paslaugos – su savo mineraliniu vandeniu

2017 m. kovo 4 d., šeštadienis, Nr.17 (1646)

Į Ignalinos reabilitacijos ir sveikatinimo centrą 70 proc. pacientų atvyksta iš Švenčionių rajono. Dabar važiuos dar ir į pirtį.

Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis pakvietė žurnalistus į rajone sėkmingai plėtojamų sveikatinimo ir reabilitacijos bei SPA paslaugų pristatymą. Net iš didesnio miesto - uteniškiams kolegoms – padarė didelį įspūdį baseinas su pirčių kompleksu ir kt. paslaugomis, taip pat ir reabilitacijos centras. Į žurnalisto Vytauto Ridiko klausimą, kuo skiriasi Ignalinos reabilitacijos ir sveikatinimo paslaugos nuo teikiamų Utenoje, meras su humoru, bet ir su pasididžiavimu atsakė: „Mes procedūroms naudojame savo mineralinį vandenį“. Tyrimais patvirtinta, kad vanduo aukštos mineralizacijos, panašus į populiarųjį „Vytautą“.

Ignalinos baseiną nemaža dalis mūsų rajono gyventojų jau seniai atradusi. Ignalinos turizmo informacijos centro, kuriam priklauso baseinas, direktorius Edmundas Kilkus juokauja, kad savaitgaliais čia kaimynų būna gal net daugiau, negu saviškių.

Susisiekimas geras net neturint savo automobilio – iš Švenčionių važiuoja Visagino autobusai, iš Švenčionėlių – traukiniai. Ši informacija ypač aktuali pirčių mėgėjams. Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius savo rinkiminius pažadus suremontuoti Švenčionių ir Švenčionėlių pirtis „vykdo“ labai originaliai – Švenčionėlių pirtį pardavė, ši jau nugriauta, taigi ir remontuoti nereikia! Socialiai remtiniems asmenims Švenčionėlių socialinių paslaugų centre siūloma nusiprausti dušuose, bet praustis reikia sparčiai - per 15 minučių. Mat, tokią trukmę už nustatytą mokestį patvirtino rajono taryba. Visiems kitiems, norintiems pirties malonumų, belieka važiuoti į Ignaliną.

Ignalinos SPA centre yra ir 30 vietų viešbutis, konferencijų salė, pirčių kompleksas, treniruoklių patalpa, teniso kortai, kėglinė, biliardas, sporto salė bei stadionas. Baseine iki pietų vyksta mokomasis procesas mokiniams, po pietų užsiiminėja plaukimo būreliai, po darbo ir savaitgalį paslaugos teikiamos miesto gyventojams ir atvykstantiems svečiams. Pirčių komplekse, be saunos, turkiškos ir garinės pirties, yra įrengta sūkurinė vonia.

Kai mūsų rajono valdžia pirtis griauna, Ignalinoje jas atidaro. Baseino pastate įrengta prausimosi pirtis – norintiems tik nusiprausti. Lyg nujautė, kad plūstelės dar ir Švenčionėliai...

Švenčionėliai plūsta ne tik į baseiną ir pirtis. Pribloškė duomenys, kiek mūsų rajono gyventojų naudojasi sveikatinimo ir reabilitacijos centro paslaugomis. Ignalinos ligoninės vadovė Drąsuolė Jatulienė sakė, kad 70 proc. pacientų atvyksta iš Švenčionių rajono. Geri atsiliepimai apie modernią centro įrangą ir puikius specialistus greitai pasklinda iš lūpų į lūpas. Konsultuotis iš mūsų rajono taip pat į Ignaliną vyksta per 1000 pacientų per metus, ir jų daugėja.

Šiuo metu ligoninė siūlo reabilitacijos paslaugas visos šalies gyventojams. Žinoma, su vietiniu - Ignalinos mineraliniu vandeniu. Reabilitacijos centre yra sudaryti devyni sveikatinimo kompleksai. Iš sveikatinimo ir reabilitacijos paslaugų atliekamas povandeninis, bendras kūno arba atskirų kūno dalių masažas, stuburo tempimas ir hidromasažas vertikalioje vonioje, parafino ir purvo aplikacijos, įrengta ir mineralinė perlinė vonia, kurioje naudojamas vietinis iš gelmių išgaunamas mineralinis vanduo. Atliekama kineziterapija, fizioterapija, yra įrengtas druskų bei relaksacijos terapijos kambariai.

Meras H. Šiaudinis kvietė atvykti visus į Ignaliną ne tik sustiprinti sveikatą, bet ir gerai pailsėti.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ