Mes turime 268 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2356
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20900
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68226
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėliuose paminėta Valstybės atkūrimo diena

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis, Nr.13 (1642)

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, vasario 15-osios pavakarę, Švenčionėlių kultūros centre ta proga buvo surengtas jaunatviškas koncertas. Programą parengė gražus būrys Švenčionėlių kultūros centro ir Švenčionėlių meno mokyklos kolektyvų, gimnazistų, progimnazijos mokinių. Šventę vedė Karina ir Ugnius. Fojė veikė Švenčionėlių bibliotekos parengta spaudinių paroda „Vasario 16-oji – tai nuolatinis atgimimas“.

Iš amžių glūdumos išvinguriavo archaiškosios Švenčionių krašto sutartinės, skaidriai pasklido jaunimo atliekamos populiariosios Lietuvos laisvę ir jos siekius apdainuojančios melodijos, smagiai nuteikė trankūs lietuvių liaudies šokiai, užliejo nostalgiškos kanklių ir kitų lietuvių liaudies instrumentų melodijos, o viskam paskutinius štrichus uždėjo lietuvių karinės dainos, praturtintos roko muzikos ritmais. „Burkimės pulkan ir švęskime savo Valstybės šventę“, - atitardama savo atliekamų sutartinių žodžiams sakė Milda Petkevičienė, dėkodama koncerto dalyviams ir žiūrovams bei ragindama visus neapsiriboti vien tik atėjimu į renginį, o šventiškai praleisti visą savaitgalį.

Labai gražią iniciatyvą parodė ir šventėje Švenčionėliuose apsilankę LR Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis. Jie įteikė trims Švenčionėlių bendruomenėms po Lietuvos Respublikos valstybinę vėliavą. Sveikindami Valstybės atkūrimo dienos proga švenčionėliškius ir besidžiaugdami, kad Lietuva artėja prie savo valstybingumo šimtmečio, svečiai pabrėžė, kad mūsų valstybės istorija buvo vingiuota taip skausmingai susiklostė, jog penkiasdešimt metų Lietuva buvo netekusi laisvės. „Tik netekęs laisvės žmogus gali iš tikrųjų įvertinti, kaip tai skausminga, ir nuoširdžiai džiaugtis, kai ją atgauna“, - sakė G.Kindurys, linkėdamas mums visiems niekada daugiau nepatirti laisvės praradimo.

Irena POŽĖLIENĖ