Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1485
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11672
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87702
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Uteniškiai namus renovuoja pigiau

2017 m. vasario 4 d., šeštadienis, Nr.10 (1639)

Kol Švenčionyse trijų renovuoti ruošiamų namų gyventojai kovoja dėl to, kad būtų sumažinta renovacijos kaina, uteniškiai namus renovuoja gerokai pigiau.

Priminsime, kad administruojančiai įmonei UAB „Švenčionių švara“ renkant rangovą apklausos būdu, iš trijų tarpusavyje susijusių įmonių buvo pasirinkta UAB „Nimetus“. Po tokio „viešo“ darbų pirkimo trijų Švenčionyse esančių namų renovacijos kaina nuo pradinės sumažėjo vos 3 procentais. Tai iš tiesų juokingas sumažėjimas, kai šalyje po normalių viešųjų pirkimų konkursų jis svyruoja nuo 20 iki 30 procentų.

Štai kaimyninio Utenos rajono laikraštyje „Utenis“ straipsnyje „Namai – ligoniai. Juos reikia gydyti dabar“ kalbama apie renovaciją Utenos mieste. Ten rašoma: „Butų ūkio vadovai džiaugiasi, kad šiems namams renovacijos darbus pavyko nupirkti 26 procentais pigiau nei buvo planuota.“ Štai taip uteniškiai sugeba už renovaciją mokėti pigiau. Tuo tarpu „Švenčionių švarai“ (tiksliau tiems, kas už viso šito stovi, kaip vagys bijo viešumo) užtenka įžūlumo užkrauti dar didesnę skolų naštą gyventojams, Ar trys nuderėti procentai abejonių keliančios apklausos būdu nėra nusikaltimas? Prieš žmones – neabejotinai taip, prieš įstatymą – turėtų nustatyti atitinkamos tarnybos, į kurias kreipėsi šių namų gyventojai.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis