Mes turime 420 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3957
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29087
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76413
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. sausio 18 d.,trečiadienis, Nr.5 (1634)

Smurtavo sutuoktinis

Sausio 9 d. Naujo Janavo kaime savo namuose kilo buitinis konfliktas tarp sutuoktinių. Keturiasdešimtmetis vyras mažiausiai du kartus kumščiu trenkė į galvą vieneriais metais už save jaunesnei žmonai. Negana to, kumščiais puolė 17 metų savo dukrą, tuo metu taip pat buvusią namuose. Į konflikto vietą atvykę medikai apžiūrėjo nukentėjusiąsias, suteikė joms pirmąją pagalbą ir paliko namuose ilsėtis. Smurtautojas sulaikytas.

 

Rastas negyvas namuose

Sausio 10 dieną apie pusę dešimtos ryto savo namuose, A.Mickevičiaus gatvėje, Pabradėje, buvo rastas 64 metų vyro lavonas be išorinių smurto žymių.

 

Žvejas mirė ant ledo

Sausio 14 dieną Švenčionių r. PK gavo pranešimą, jog apie dešimtą valandą ryto iškviesti Greitosios medicinos pagalbos specialistai. Atvykę prie Sudotų ežero (Sarių sen.) ant ledo rado ant nugaros gulintį vyrą be gyvybės ženklų. Paaiškėjo, kad 56 metų žveją ištiko staigi mirtis. Apžiūrėję lavoną medikai išorinių smurto žymių nenustatė.

Lavonai tyrimui bei mirties priežasčiai nustatyti buvo nugabenti į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Apvogė ūkinį pastatą

Nusikaltėlių auka tapo Pabradės miesto gyventoja. Sausio 10 dieną ji policijai pranešė, kad iš Ažubalių gatvėje esančio ūkinio pastato (sandėliuko) dingo benzininis pjūklas STIHL MS 211, du „Fiskar“ kirviai, grąžtų rinkinys, dvi matavimo ruletės, MAKITA akumuliatorinis suktukas, du komplektai remonto raktų. Iš viso patirta turtinė žala yra apie 600 eurų.

 

Vagys į namą įsibrovė naktį

Sausio 11 d. 33 metų Pabradės mieto gyventoja pranešė policijai supratusi, jog naktį jos namuose Mickevičiaus gatvėje lankėsi neprašyti svečiai. Namo savininkė tikino, kad vagišiai į namą galimai pateko išdaužę dvigubą lango stiklą. Moteris pasigedo fotoaparato „Canon“ su dėklu ir objektyvu bei 3 butelių stipriųjų gėrimų. Iš viso padaryta žala siekia 700 eurų. Vagyste įtariami jauni 27 ir 18 metų vyrukai sulaikyti ir uždaryti į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Apšvarino sodybą

Sausio 11 d. policininkai gavo dar vienos moters, nukentėjusios nuo ilgapirščių, pranešimą. 79 metų vilnietė, atvykusi į savo sodybą, esančią Briedinės kaime, pamatė, kad iš namų dingo brangūs ir vertingi įrankiai bei buities prietaisai. Manoma, jog vagys į negyvenamo namo vidų galėjo patekti išėmę lango rėmą. Su savim jie išsinešė automatinį pneumatinį prietaisą „Palodė CODLESS XP“, elektrinį diskinį pjūklą „Makita“ 600 W, nešiojamą šildytuvą, elektrinį virdulį metaliniu korpusu bei senovinį medinį verpimo ratą. Savininkė patyrė 1190 eurų turtinę žalą.

 

Automobilio nesuvaldęs dvidešimtmetis rėžėsi į stulpą

Sausio 15 d. naktį Lentupio gatvėje Švenčionių mieste jaunuolio vairuojamas lengvasis automobilis VW PASSAT nusuko iš gatvės ir trenkėsi į elektros stulpą. Jaunam vyrui nustatytas 1.95 prom. girtumas. Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-01-08 iki 2017-01-15 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 88 informaciniai pranešimai, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, į policijos komisariatą per savaitę pristatyti 7 asmenys, 2 iš jų buvo neblaivūs.

Areštinėje per savaitę pabuvojo 6 asmenys ir visi sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Patruliai už KET pažeidimus surašė 21 protokolą: 1 neblaivus vairuotojas, 2 vairuotojai fiksuoti be saugos diržų, 1 sulaikytas dėl melagingo pranešimo ir 1 dėl chuliganizmo. Fiksuotas 1 vagystės atvejis. 14 protokolų surašyta už viešosios tvarkos pažeidimus.

Švenčionių r.PK inf.