Mes turime 553 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7317
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13727
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95476
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Per pirmąsias naujųjų metų dienas ugnis jau pasiglemžė trijų žmonių gyvybes, liepsnojo pastatai

2017 m. sausio 7 d., šeštadienis, Nr.2 (1632)

Liepsnose  žuvo žmogus Lazdijuose

Pernai gaisruose žuvo 101 žmogus, 30 iš jų  – dėl neatsargaus rūkymo. Šiemet dėl šios priežasties ugnis jau pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę, manoma, kad kitų dviejų žmonių žuvimo priežastimi taip pat galėjo būti neatsargus rūkymas. Sausio 2-osios naktį vienas žmogus dėl šios priežasties žuvo  Lazdijų rajone, Šlavantų kaime. Kai buvo iškviesti ugniagesiai, namas jau degė atvira liepsna. Jo viduje rastas apdegęs vyro kūnas.

 

Du žmonės sudegė Pabradėje

Dar dviejų žmonių gyvybes ugnis nusinešė tos pačios dienos vakarą  Švenčionių rajone, Pabradėje. A. Mickevičiaus gatvėje atvira liepsna degė vieno aukšto medinis gyvenamasis namas. Ugniagesiai virtuvėje  rado smarkiai apdegusius dviejų vyrų kūnus. Vienas žuvusiųjų – 65-erių metų vyras, kito asmens tapatybė nustatinėjama. Gaisro metu išdegė virtuvė, sudegė prie namo priblokuota veranda. Kaimynas gaisrą pastebėjo ir pranešė bendruoju pagalbos telefonu, kai ugnyje jau skendėjo namo veranda. Manoma, kad vienas iš viduje buvusių vyrų yra namo šeimininkas, nevengęs stikliuko. Gaisro priežastys tiriamos.

 

Degė buvęs  bendrabutis Trūduose

Sausio 1 d. degė  bendrabutis Trūdų kaime. Atvykus ugniagesiams, iš rūsio veržėsi dūmai. Rūsyje įrengtose bendro naudojimo patalpose sudegė šaldytuvas, apdegė namų apyvokos daiktai, aprūko sienos.

 

Du gaisrai Margumiškyje

Sausio 4 d. Cirkliškio seniūnijoje Margumiškio kaime degė individualus namas. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna. Sudegė pusė namo stogo, išdegė du kambariai, du – aprūko.

Tą pačią dieną ugniagesiai į Margumiškio kaimą vyko dar kartą. Atviroje teritorijoje degė šiukšlės.

 

Gaisras Švenčionyse

Gruodžio 27 d. Švenčionių m., Adutiškio g., degė namas. Atvykus pirmosioms ugniagesių pajėgoms, apmūrytame mediniame vieno aukšto name buvo uždūminta. Kambaryje, prie krosnies, apdegė siena, išsilydė elektros laidų izoliacija, aprūko lubos. Spėjama gaisro priežastis – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

 

Degė šiukšlės po balkonu

Gruodžio 31 d., buvo gautas pranešimas, kad Švenčionių m., Taikos g., dega šiukšlės. Atvykus pirmosioms ugniagesių pajėgoms, prie namo balkono degė sukrautos šiukšlės, kurios buvo užgesintos parankinėmis priemonėmis. Įvykis gaisro priežasčiai nustatyti – tiriamas.

 

PERSPĖJIMAS

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėja gyventojus nerūkyti lovose, nepalikti rūkstančios cigaretės, gesinti jas tik peleninėse. Taip pat nepamiršti saugiai kūrenti ir prižiūrėti krosnių, nepalikti įjungtų elektrinių šildymo prietaisų. Saugokite save ir savo artimuosius. Netapkite gaisro auka.

VAPGV Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir PGTD inf.