Mes turime 552 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7424
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13834
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95583
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dalinkimės geromis emocijomis, šypsenomis ir šiltais apsikabinimais

2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis Nr.96 (1629)

Štai ir vėl artėja nuostabios žiemos šventės – šv. Kalėdos ir Naujieji metai. Daug klausimų mums visiems kyla prieš šventes: ar daug gerų darbų šiais metais padarėme? Ar nusipelnėme dovanų? Kokią Kalėdų eglę rinktis? Kuo šiais metais mus pradžiugins žiemos šventės?

Nepakartojamas tas jausmas, matant tiek šypsenų, šventinio šurmulio ir mirgančių lempučių. Visi miestai ir miesteliai, kaimai ir kaimeliai pasipuošė, sužibo, prisipildė Kalėdų ,,dvasios“. Įžiebtos eglutės byloja, kad šventės jau arti. Sėdžiu ir mąstau, ar verta skaičiuoti atliktus gerus darbus... O gal geriau paskaičiuoti ir atsigręžus pasižiūrėti kas ir kodėl nepadaryta? Tai, ko geriau, svarbiau ir reikalingiau. Jau vien todėl, kad ateinantiems metams prie užsibrėžtų tikslų ir darbų nepamirštume jų įrašyti.

Šie metai prabėgo labai greitai. Išties kone nė nespėjau mirktelėti... daug visko buvo... Pagaliau turime naują atsinaujinusį Seimą. Daug idėjų, darbų ir tikslų mūsų išrinktieji užsibrėžė padaryti. Kaip bus - pasižiūrėsime. Girdisi ir labai gražių idėjų ir minčių iš naujojo Seimo narių. Manau, kol kas turime tiesiog truputį palaukti ir pasižiūrėti, gal gi šįkart neliks viskas tik pažadais... Prisidėkime pagal savo galimybes prie bendro tikslo – mūsų valstybės geresnės ateities. Juk tie 141 mūsų išrinktieji sunkiai ką pakeis be mūsų... Prisidėkime, patarkime ir siekime bendro tikslo išvien!

Vienas iš labiau gyventojams matomų veiksmų, ko gero, bus pensijų pakėlimas... 20 eurų... Tačiau, tikslumo dėlei, reikia pasakyti, kad 15 eurų pensijos nuo sausio ir taip būtų didėjusios, nes tai buvo numatyta dar praeitos Vyriausybės. Bet kad ir penkiais eurais – vis daugiau... Tik klausimas, ar žmonės ne daugiau turės patys sumokėti netekę šildymo kompensacijų... Juk nemaža dalis tarp dabar jas gaunančių yra ir vyresnio amžiaus piliečiai, kurie gauna pensijas... Regis, viskas ratu ratu... Bet norėtųsi, kad kiekvienas galėtumėme oriai atsisėsti prie gausaus Kūčių stalo. Labai to noriu.

Kokios Kalėdos be Kalėdų eglutės? Daug nuomonių, pasisakymų ir minčių išgirstame prieš šventinį laikotarpį. Man asmeniškai smagu jausti ir užuosti Kalėdas. Aš už gyvą eglutę! Bet ne būtina jos kirsti! Juk galima įsigyti eglaitę vazonėlyje ir po visų švenčių, pavasarį, ją pasodinti. Kodėl nesugalvojus mums Kalėdinių eglučių parkelio? Nejaugi neatsirastų žemės lopinėlio, kuriame mes po švenčių galėtume sodinti eglutes kartu? Taip sukurdami Kalėdų giraitę? Galima būtų turėti vardinę savo šeimos eglutę šioje giraitėje. Ši mintis kilo kiek ekspromtu, dabar, rašant, bet manau, kad ją galima būtų paversti realybe. Kodėl gi ne?..

Tikiuosi, kad šios Kalėdos pradžiugins mus apsnigtomis šakomis ir nuostabiu žiemišku oru. O jei jau taip nutiktų, kad šios Kalėdos bus vėl be sniego, nenukabinkime nosies. Juk tai šventės, susikurkime gerą nuotaiką, ir bet koks oras mums nebus kliūtis... Paskutiniais metais daug kalbama ir ieškoma sąsajų su sniegu ir Kalėdomis, bet prisiminkime kaip buvo senais laikais? Juk niekas netapatino Kalėdų su sniegu. Brangieji, nesvarbu oras, svarbu mūsų nuotaika ir geros emocijos ;)

Paskutinėmis šio straipsnio eilutėmis noriu pakviesti visus ne tik švęsti Kalėdų stebuklo metą, bet ir pasidalinti geromis emocijomis, šypsenomis, šiltais apsikabinimais ir dovanėlėmis su tais, kuriems šios Kalėdos bus ne tokios dosnios kaip mums. Linkiu Jums šiltų, šviesių, jaukių šv. Kalėdų ir nuostabių bei nepakartojamų Naujųjų metų! Su artėjančiomis šventėmis!

Jūsų Saulius Šilinis