Mes turime 200 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3633
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17632
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64958
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojų laiškai. Nuomonės. Nepamėgo mūsų rajono valdžia...

2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis Nr.96 (1629)

Kažkodėl nemyli rajono valdžia Švenčionių miesto Švenčionėlių gatvės gyventojų, ir, matyt, už kažką bausdama nusprendė taupyti jų sąskaita. Tarp kitko, per Švenčionių miesto jubiliejaus šventę buvo sutaupyta visų švenčioniškių sąskaita. Šventės proga nuo Švenčionių seniūnijos stogo buvo paleisti tokie niekam tikę greičiausiai pigūs fejerverkai, kad aplinkinių namų gyventojai baiminosi, kad jų stogai užsidegs. Nuo šių petardų labiausiai nukentėjo Švenčionėlių gatvės gyventojų daržai ir šiltnamiai, kurie buvo nusėti pirotechnikos nuodėguliais (jie iki šiol laikomi redakcijoje – red. past.).

Kasmet būdavo artėjant Kalėdoms ir visu švenčių laikotarpiu švenčioniškių akis džiugindavo šviečiančiomis girliandomis papuošti gatvių apšvietimo stulpai, o šiemet iš Švenčionėlių gatvės gyventojų atimta galimybė ir tuo pasidžiaugti: ant stulpų girliandos nešviečia, matyt, irgi taupomos lėšos.

Ir dar – skaudžiausia. Maždaug prieš mėnesį Švenčionėlių gatvės nuosavų namų gyventojai sužinojo, kad jų gatvė ateinantį pavasarį bus rekonstruojama, prašydami, kad galėtų prisijungti prie miesto vandentiekio ir kanalizacijos tinklų, surinko beveik visų gyventojų parašus. Ir koks gi atsakymas buvo gautas?! Pasirodo, šioje gatvėje vandentiekio ir kanalizacijos tinklai nebus klojami, nes savivaldybė tam neturi pinigų. Tai kam gi apskritai reikalinga tokia rekonstrukcija? Ar ant viršaus tik dėl akių paklos asfaltą ir... viskas? O jūs žinokitės. Gėda, daugiau nieko! Dvidešimt pirmajame amžiuje rajono centre, vidury miesto žmonės gyvena kaip kokiame vargingame užkampyje – be vandentiekio ir kanalizacijos. O kaip dėl ES direktyvų? Beje, kai ankstesnė rajono valdžia vykdė Švenčionyse Strūnaičio, Partizanų, Pakalnės gatvių rekonstrukciją, visi norintys galėjo jungtis prie paklotų vandentiekio ir nuotekų vamzdynų. Viskas buvo atliekama kompleksiškai, kad gyventojai nepatirtų papildomų rūpesčių, juk po tokių rekonstrukcijų nei šaligatvių, nei gatvių dangos ardyti negalima 5 metus (beje, meras Rimantas Klipčius pagąsdino, kad net 15 metų).

Beje, valdžios numylėtuose Švenčionėliuose gatvės rekonstruojamos kitaip, šventės daug pompastiškesnės ir fejerverkams pinigai netaupomi. Vadinasi, lėšų yra! O švenčioniškių negelbsti net magiškas gatvės pavadinimas – Švenčionėlių.

Štai ir spėlioja gyventojai, dėl ko jie užsitraukė tokią nemalonę?.. O rajono valdžios atsisakymas išgirsti ir padėti žmonėms tapo „puikia dovana“ Kalėdoms ir Naujiesiems metams.

Gyventojų vardu –

K. T.