Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2735
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18936
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94966
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasikeitė pasienio užkardų vadai

2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis Nr.93 (1140)

Jau rašėme, kad nuo gruodžio 1 d. Vilniaus rinktinės Pavoverės pasienio užkardai pradėjo vadovauti majoras Algirdas Andrulionis, iki tol vadovavęs Ignalinos rinktinės Adutiškio pasienio užkardai. Ignalinos rinktinės vadas Vladimiras Ščajevas tada sakė, kad bus pakeisti visų rinktinės užkardų vadai. Beje, nuo vasario 1 d. ir Pavoverės užkarda pereis į Ignalinos rinktinės jurisdikciją.

Gruodžio 15 d. vykdant vadovybės įsakymą buvo pristatyti nauji Adutiškio ir Švenčionių pasienio užkardų vadai. Gražiai buvusį vadą išlydėjo ir naująjį pasitiko Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai. Užkardos vadovavimo perdavimo ceremonijoje dalyvavo ir nemažai svečių. Atvyko Ignalinos rinktinės vadai, vadovybės Vilniuje atstovai, vicemerė Raja Krupenina, tarybos narys Olegas Šapovalas, Vilniaus VPK Švenčionių RPK pareigūnai Erikas Kurila ir Arvydas Grigianecas, Švenčionių dekanas Vidas Smagurauskas, Švenčionių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė, Strūnaičio seniūnas Slava Aliancevičius ir kiti. Iš pradžių buvo perskaitytas vadovybės įsakymas, po to perduotas Švenčionių pasienio užkardos vimpilas naujam vadui, prasidėjo sveikinimai. Vienam, buvusiam užkardos vadui Andrejui Nikitinui, buvo dėkojama už bendradarbiavimą, naujam užkardos vadui Artūrui Jatuliui buvo linkima sėkmės naujoje vietoje ir glaudaus bendradarbiavimo su rajono institucijomis. Pasibaigus oficialiai ceremonijai, pakalbinau abu užkardų vadus. Naujasis Švenčionių užkardos vadas, pasienio tarnyboje tarnaujantis 11 metų, devynis iš jų vadovavo Tverečiaus užkardai, majoras Artūras Jatulis sakė, kad į naują poskyrio vietą atvyko rimtai pasiruošęs naujiems iššūkiams. Nors, pasikeitus užkardai, tarnyba nesikeičia, juolab, kad ir rinktinė ta pati. Tiesa, jam, ignaliniečiui, šiek tiek reikės laiko susipažinti su Švenčionių rajonu, rajono vadovais, seniūnais, bet tai tik laiko klausimas, o šiaip nauja tarnybos vieta atneš ir naujų patirčių. Tuo įdomesnė ir tarnyba, ir gyvenimas.

Kapitonas Andrejus Nikitinas, nuo 1999 m. vadovavęs Švenčionių pasienio užkardai, sakė, kad žmogiškai gaila palikti užkardą:

- Tiek metų išdirbus vienoje vietoje gaila skirtis, bet įsakymas yra įsakymas ir jį reikia vykdyti. Man kiek paprasčiau nei kolegai, nes puikiai pažįstu Adutiškio užkardos teritoriją, o ir pareigūnų nemaža dalis gerai pažįstama, - sakė Andrejus Nikitinas, kuris tą pačią dieną buvo pristatytas Adutiškio užkardos kolektyvui ir pradėjo jai vadovauti.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis