Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1916
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12103
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88133
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įgyvendinamas projektas „Sportas prieš smurtą“

2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis Nr.93 (1626)

Tęsiasi projektas „Sportas prieš smurtą“, kurį vykdo Švenčionėlių sporto klubas „Žeimenis“, vadovaujamas Stanislav Podvoiskij. Jau įvyko futbolo, krepšinio seminarai ir varžybos.

Daug įvairių sporto projektų sėkmingai įgyvendinęs S.Podvoiskij sakė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai buvo pateikta nemažai projektų, tačiau laimėjo nedaug. Smagu, kad vienas iš laimėtojų – sporto klubas „Žeimenis“, sėkmingai įgyvendinantis projekto veiklas. Pagal projektą surengta akcija „16 aktyvių dienų prieš smurtą“. Sportiniame seminare dalyvavo Švenčionių „Carito“ dienos centro vaikai, kurie rašė, piešė, kalbėjosi, kaip padaryti, kad būtų gražiau ir saugiau gyventi. O sportas juk atitraukia žmones nuo beprasmiško dykinėjimo, žalingų įpročių, padeda pasijusti sveikesniais, pabūti draugiškoje ir įdomioje bendraminčių kompanijoje.

Rizikos šeimose, skurde gyvenantys vaikai tikrai dažnai susiduria su smurtu artimoje aplinkoje, patiria nesaugumo jausmą, savo šeimose dažnai nemato pavyzdžio, kaip gražiai, sveikai, turiningai ir prasmingai gyventi. S.Podvoiskij įsitikinęs, kad sportas – čia didžiausias pagalbininkas. Sporto dėka vaikai išmoksta gyventi gražiai, sveikai, daugiau pakeliauja, pamato Lietuvą, užsienio šalis ir auga savo tėvynės patriotais.

Pagal projektą surengtose futbolo varžybose dalyvavo 8 mažųjų komandos (80 vaikų) ir 8 komandos (80 vaikų) kitos amžiaus grupės. Krepšinio varžybose – 50 vaikų, o seminare – 25.

Šeštadienį, gruodžio10 d. 10 val. Pabradėje vyks Neįgaliųjų sporto žaidynės ir šaškių, šachmatų turnyras, į kurį kviečiami visi. Pasak S.Podvoiskij, pastaruoju metu ypač auga šaškių ir šachmatų populiarumas, neseniai visas pasaulis stebėjo norvego Magnuso Karlseno ir ruso Sergejaus Kariakino dvikovą pasaulio šachmatų čempionate. Šis turnyras, kurį po atkaklios kovos laimėjo norvegas, išsiskyrė dalyvių amžiumi: M.Karlsenui yra 25, o S.Kariakinui – 26 metai. Tai pirmas turnyras, kuriame dalyvauja kompiuterių eros žaidėjai.

S.Podvoiskij sakė, kad „Žeimenio“ sporto klubas prie žaidynių ir visų projektinių sporto renginių organizavimo prisideda ir nuosavomis lėšomis. Klubo sąskaita nupirkti medaliai ir taurės, po varžybų vyks kalėdinė vakaronė.

Po žaidynių vyks ir galutinis projekto apibendrinimas, kur dalyvaus treneriai, savanoriai, rėmėjai ir pagalbininkai. S.Podvoiskij sakė, kad bus aptartos ateities gairės, galimybės pritraukti į sportinį užimtumą kuo daugiau vaikų ir toliau įgyvendinti tęstinį projektą, vėl gavus jam finansavimą.

 

Projektą finansuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

 
Reklaminis skydelis