Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:692
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16893
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92923
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jubiliejinėje konferencijoje Stanislav Podvoiskij nuopelnai įvertinti apdovanojimu

2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis Nr.93 (1626)

Gruodžio 6 d. Vilniuje vyko Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ ataskaitinė jubiliejinė konferencija. Šios asociacijos narė – ir Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacija, kurios prezidentas yra mūsų rajono sporto entuziastas Stanislav Podvoiskij. Jis taip pat dalyvavo šioje iškilmingoje konferencijoje ir parsivežė garbingą apdovanojimą už nuopelnus plėtojant mėgėjišką futbolą Lietuvoje ir tarptautinėje arenoje.

Asociacija „Sportas visiems“ įkurta prieš 25metus, ji apjungia šalies mėgėjų sportą plėtojančias organizacijas, kurių šiuo metu yra devyniolika. S.Podvoiskij vadovaujama Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacija veikia nuo 2003 m. Pagrindiniai veiklos projektai: „Vasario 16-osios futbolo turnyras“, „Stovyklos su kamuoliu“, o pagrindinė veiklos kryptis – prevencija per futbolą. Asociacija vienija 24 klubus ir yra atsakinga už didžiausio kasmetinio mėgėjiško sporto renginio – Palangoje vykstančio „Sportas visiems“ festivalio futbolo varžybas. Šis renginys organizuojamas jau 20metų, čia dalyvauja per 300 įvairaus amžiaus sportininkų. Prieš turnyrą asociacija organizuoja stovyklą, apmoka nakvynę, maitinimą sportininkams, treneriams ir teisėjams.

Stanislav Podvoiskij sakė jo vadovaujama asociacija organizavusi ne tik daug respublikinių sporto renginių, bet ir Švenčionių rajone. Kartu su dabar jau panaikintu buvusiu Papildomo ugdymo centru ir „Sarių karčema“ rengė Pasaulinės sniego dienos minėjimus Švenčionyse ir Sariuose, dalyvauja ir organizuoja fizinio aktyvumo projekte „Judėkim.lt“.

Pernai vasarą Lietuvos gatvės vaikų ir jaunimo futbolo asociacija kartu su tuomet dar gyvavusiu PUC gražiai vykdė Europos sporto savaitės renginius. Kasdien programa buvo skirta vis kitai sporto šakai: krepšiniui, futbolui, tinkliniui, bėgimui, zumbai, šiaurietiškam ėjimui, dviračių sportui. Europos sporto savaitės renginiai išsiskyrė masiškumu. Asociacijos prezidentas Stanislav Podvoiskij apgailestavo, kad šiemet negalėjo sudalyvauti tokiuose sportiniuose renginiuose dėl darbo problemų.

Panašus likimas mūsų rajone ištiko ir tradicinį masiškumu pasižymėjusį sporto renginį Seniūnijų sporto žaidynes. Kasmet jas rengdavo Lietuvos gatvės vaikų ir jaunimo futbolo asociacija kartu su PUC. Šiemet, vos pradėjus rengti žaidynes (įvyko stalo teniso, šachmatų ir šaškių varžybos, buvo likę surengti tik futbolo ir krepšinio turnyrus), S.Podvoiskij naujos rajono valdžios buvo nušalintas nuo PUC direktoriaus pareigų, o nauji vadovai pradėtų varžybų nebetęsė ir galutinai sužlugdė tradicinį visų mėgstamą sporto renginį. Sportininkai neišvyko į zonines varžybas Šalčininkuose ir į finalą Kėdainiuose ir dėl to labai nusivylė. Pasak S.Podvoiskij, kasmet Švenčionių rajono sportininkai Seniūnijų žaidynėse ir zonoje, ir finale laimėdavo šaškių, šachmatų, smiginio, tinklinio, futbolo varžybas, Švenčionių rajonas tris kartus iš devynių buvo paskirtas Seniūnijų žaidynių zoninių varžybų vieta. Nuoširdžiu darbu ir gerais sportininkų rezultatais buvo pasiektas toks didelis pasitikėjimas. Į Švenčionis susirinkdavo devynių rajonų sportininkai, o šiemet dėl visiškai sužlugdytų žaidynių visi liko nusivylę.

S.Podvoiskij pasidžiaugė Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ jubiliejinėje konferencijoje gautu apdovanojimu ir jo paties sportinės veiklos įprasminimu. Sporto entuziastas padėkojo už bendradarbiavimą Lietuvos mastu sporto klubams, treneriams, teisėjams, rėmėjams ir sportininkams, kurie savo gyvenimą įprasmina sporte ir sveikoje gyvensenoje.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis