Mes turime 359 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4501
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29631
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76957
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vietose partinę veiklą vykdo šešios Darbo partijos grupės

2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis Nr.93 (1140)

Šį rudenį šalies politiniame gyvenime bene reikšmingiausias įvykis buvo dviejų artimų ideologinių partnerių - Darbo partijos ir Naujosios sąjungos - susijungimas. Susijungusios šios dvi politinės jėgos sustiprino pagal rinkėjų apklausas tvirtai užimančios antrąją vietą Darbo partijos įtaką šalies politinėje erdvėje, sutelkė jas palaikančius rinkėjus.

Švenčionyse susijungusios abidvi valdančiosios koalicijos partijos dabar sudaro vieną didžiausių skyrių šalyje. Darbo partijos Švenčionių skyriaus visuotiniame susirinkime skyriaus pirmininku beveik vienbalsiai (pora narių susilaikė) išrinktas rajono meras Vytautas Vigelis, sekretore – nuo 2003 metų ėjusi šias pareigas Darbo partijoje Violeta Čepukova. Apie partijų darnų ir sklandų susijungimą byloja jau vien tai, kad senieji darbiečiai taip vieningai palaikė skyriaus pirmininko kandidatūrą, o naujai įstoję darbiečiai (buvę socialliberalai) – sekretorės kandidatūrą.

Didžiausias rajone - Darbo partijos skyrius turi 322 narius, bet, kaip sakė sekretorė Violeta Čepukova, tai tikrai ne riba, nes vis gauna gyventojų prašymus tapti šios partijos nariais.

- Narių skaičiaus augimas nėra mūsų tiesioginis tikslas, bet jeigu žmonės nori prisijungti prie mūsų komandos ir būti aktyvūs piliečiai, džiaugiamės tuo. Po susijungimo vis sulaukiame naujų prašymų, - pasakoja Violeta Čepukova. – Visi esame vieninga komanda, kurioje kiekvienas svarbus, nepriklausomai nuo to, ar užima postą, ar yra tiesiog partijos narys. Svarbiausia, kad žmonės norėtų dirbti, ateitų gerai apsisprendęs. Čia negali būti nesveikų ambicijų, savęs iškėlimo aukščiau. Nesakoma „aš pasiekiau“, nes dirbame visi išvien, pasiekiame visi.

Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis taip pat džiaugiasi sėkmingai įvykusiu partijų susijungimu, išaugusiomis narių gretomis, jų geranorišku nusiteikimu, nesidalinant į senuosius ir naujuosius.

Kad būtų lengviau kontaktuoti su tokiu dideliu narių skaičiumi ir organizuoti darbą, Darbo partijos Švenčionių skyriaus sprendimu, atsižvelgiant į teritoriškumą, sudarytos 6 grupės. Jau įvyko grupių susitikimai. Visuose susitikimuose dalyvavo skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis ir sekretorė Violeta Čepukova. Grupės išsirinko vadovus ir jų pavaduotojus. Adutiškio grupės vadove tapo vicemerė Raja Krupenina, pavaduotoju – Arūnas Pirštelis, Pabradės grupės vadovu – Kazys Vainickas, pavaduotoju – Stanislovas Kerulis. Dėl labai didelio narių skaičiaus buvo nuspręsta Švenčionių ir Švenčionėlių zonose steigti po 2 gupes – miesto ir kaimiškąją. Švenčionių miesto grupės vadove išrinkta Ina Sinienė, pavaduotoju – Vladislavas Kurila, Švenčionių kaimiškosios grupės vadove išrinkta Daiva Trinkūnienė, pavaduotoju – Virgilijus Sedlevičius. Švenčionėlių miesto grupės vadovas – Olegas Šapovalas, pavaduotojas – Janas Čuvalovas, Švenčionėlių kaimiškosios grupės vadovas Antanas Juodaitis, pavaduotojas – Petras Slabada.

Sekretorė Violeta Čepukova akcentavo, kad pagrindinis darbas šiuo metu – pasirengimas Seimo rinkimams. Pasirengimą rinkimams šią savaitę aptarė ir skyriaus taryba. Tarybai susipažinti pateiktas skyriaus nuostatų projektas, jau aprobuotas darbo grupės. Vėliau juos tvirtins visuotinis susirinkimas. Kad darbas būtų efektyvesnis, nuostatuose įrašytas punktas sudaryti valdybą – operatyvesnį organą skubiems klausimams spręsti.

- Nors narių daug, bet skyriuje tvarka, žmonės labai aktyviai dalyvavo grupių susirinkimuose, kas iš tiesų džiugina ir rodo žmonių nuoširdų susidomėjimą ir norą dalyvauti partijos veikloje, sąmoningumą, - sako skyriaus sekretorė Violeta Čepukova.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ