Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2361
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18562
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94592
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ne vien gražus skaičius, bet ir žmonių likimai, svajonės bei nuveikti darbai

2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis Nr.88 (1621)

Švenčionių kultūros centro Vidutinės skyrius ir biblioteka-filialas šventė 40 metų jubiliejų

Šiai garbingai sukakčiai paminėti vyko šventė. Šio renginio sumanytoja ir vedėja Marytė Degienė trumpai apžvelgė Vidutinės skyriaus istoriją, prasidėjusią tolimais 1976 metais. Visus tuos keturis dešimtmečius vyko turiningas kultūrinis ir visuomeninis gyvenimas, rinkosi žmonės, repetavo, koncertavo mėgėjų ir profesionalų meno kolektyvai, buvo rengiamos parodos, susitikimai, glaudžiai bendradarbiaujama su Vidutinės kaimo bendruomene „Vika“. Tie metai – ne tik skyriaus ir bibliotekos istorija su gražiais skaičiais, ne vien nueitas kelias – už jų rikiuojasi žmonių likimai, svajonės ir nuveikti darbai. Vidutinės skyriuje ir bibliotekoje nuolat būrėsi kuriantys, ieškantys ir čia įvairiomis progomis besirenkantys žmonės. M.Degienė pasidžiaugė dabartiniu meno mėgėjų kolektyvu, kurį teko rinkti po truputėlį, po smiltelę, po kruopelytę ir kuris tęsia moterų tarybos iniciatyva 1964 metais suburto etnografinio ansamblio veiklą.

Pirmoji kultūros namų direktorė buvo Vidutinės kaimo gyventoja Alma Guigaitė. Vėliau darbuotojai keitėsi, tačiau neišblėso jų iniciatyva, entuziazmas, vyko atsakingas, kruopštus, kupinas ieškojimų, sėkmių ir nesėkmių darbas. Tai didžiulis tarpsnis žmonių gyvenimo, atiduoto be galo prasmingam kultūriniam darbui.

Į renginį atvyko Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, Švenčionių miesto kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis, tarybos nariai Jolanta Olechnovič, Vytautas Bulka, Violeta Čepukova, Strūnaičio seniūnė Rita Jastremskienė, Nalšios muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bibliotekos vedėja Gražina Ciukšienė (buvusi darbuotoja), Švenčionių miesto kultūros centro skyrių atstovės: Strūnaičio ir Stanislavavo kultūrinės veiklos vadybininkės Vilhelmina Apanskienė ir Daiva Trinkūnienė, Sarių vyr. bibliotekininkė Marytė Nemeikienė, buvusi darbuotoja Danutė Mitunevič bei gausus būrys Vidutinės ir aplinkinių kaimų dabartinių ir buvusių gyventojų. Garbūs svečiai visus pasveikino ypatingos šventės – kultūros židinio jubiliejaus proga.

Jubiliejinio vakaro svečiai ir žiūrovai klausėsi Vidutinės folkloro ansamblio (vad. M. Degienė) atliekamų dainų, žiūrėjo Švenčionėlių miesto kultūros centro liaudies teatro spektaklį „Keturios Jono moterys“ (režisierė Daiva Pošiūnienė), o finalinę dainą atliko visi kartu – ir renginio dalyviai, ir svečiai, ir žiūrovai.

Švenčionių miesto kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis už ilgametį ir nuoširdų dalyvavimą meno mėgėjų veikloje bei svarų indėlį puoselėjant lietuvių liaudies tradicijas padėkas įteikė Vidutinės folkloro ansamblio dalyviams.

Vakaro dalyviai apžiūrėjo vyr. bibliotekininkės Teresės Krutkevič parengtą parodą „Tarp praeities ir dabarties“, nuotraukose įamžinto Vidutinės kultūrinio gyvenimo akimirkas.

Jubiliejaus proga sudainuota tradicinė „Ilgiausių metų“ bei vaišintasi didžiuliu tortu, papuoštu įspūdingu skaičiumi – 40!

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis