Mes turime 252 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:897
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19441
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66767
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikatos viktorina ABC

2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.87 (1620)

„Sveikata dar ne viskas, tačiau be sveikatos viskas – niekas“ (Sokratas).

Pritardami šiai minčiai, Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ pedagogai: Liucija Liachovič, Danguolė Boreikienė, Julija Kozlovskaja, Violeta Kazimeranec, Renata Grigonienė, Jelena Voitechovičienė - muzikos vadovė, kartu su darželio visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Onute Lukjanova bei Švenčionių rajono visuomenės sveikatos stiprinimo specialiste Ernesta Kirilovaite- Milko, Švenčionių rajono vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialiste Aloyza Aglinskiene lapkričio 17 dieną organizavo „Sveikatos viktoriną ABC“.

Renginio tikslas – stiprinti vaikų sveikatą, gilinti šios srities žinias, įgūdžius, kurti integruotą ir vieningą sveiko gyvenimo būdo ugdymo sistemą. Įgyvendinant šį tikslą, kėlėme uždavinius – formuoti tvirtus mitybos, higienos laikymosi įgūdžius, tenkinti vaiko poreikį judėti, vengti žalingų įpročių.

Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ aktų salėje įvyko „Sveikatos viktorina ABC“. Viktorinoje dalyvavo „Saulutės“, ,,Citrinukų“, ,,Drugelių“ ir ,,Gėlyčių“ grupių komandos ir jų pedagogės.

Visus susirinkusiuosius pasveikino renginio vedėja Renata Grigonienė ir pakvietė pasimankštinti su ,,Piratų mankšta“. Po smagios mankštos vaikams teko pasukti galveles atsakinėjant į viktorinos metu Renatos Grigonienės užduotas teorines ir praktines užduotis. Atsakinėdami vaikai pademonstravo išradingumą ir kūrybiškumą. Komandų dalyviai stengėsi kruopščiai ir greitai sudėlioti dėliones bei atlikti sumanumo, loginio mąstymo, vikrumo reikalaujančias užduotis. Pedagogės palaikė savo grupių komandas, negailėjo plojimų, bei paraginimo žodelių.

Didelio džiaugsmo, teigiamų emocijų vaikams suteikė

Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ visuomenės sveikatos priežiūros specialistės dietistės Onutės Lukjanovos staigmena. Ji paruošė įvairių daržovių bei vaisių padėklą. Vaikai savo uoslę ir skonio receptorius tikrino užrištomis akimis ragaudami vaisių ir daržovių gabaliukus.

Švenčionių rajono vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Aloyza Aglinskienė vaikams papasakojo bei parodė vaizdinę medžiagą apie sveiką gyvenseną, higieną, švarą, pavojingus daiktus ir palinkėjo būti švariems ir gražiems.

Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ ikimokyklinio ugdymo pedagogė Julija Kozlovskaja vaikams pristatė sveiko maisto piramidę. Vaikai puikiai atliko užduotis apie sveiką mitybą: dėliojo, rinko, klijavo sveiko maisto piramidę.

Komandų pasirodymą akylai stebėjo ir po kiekvienos užduoties vertino teisėjai: Švenčionių rajono visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Ernesta Kirilovaitė- Milko, Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ visuomenės sveikatos priežiūros specialistė dietistė Onutė Lukjanova, Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ logopedė Diana Bimbienė.

Viktorinai einant į pabaigą, susumavus rezultatus paaiškėjo, kad visos komandos atsakinėjo tiksliai, džiaugėsi visi, nes pralaimėtojų nebuvo - laimėjo draugystė. Švenčionių rajono vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Aloyza Aglinskienė džiaugėsi vaikų gebėjimais, gražiu bendravimu. Dalyvaudami šioje viktorinoje mokiniai įgijo daug žinių apie sveikatos stiprinimą, sveiką gyvenimo būdą. Klausimų buvo įvairių: ir apie švarą, maistą, dantukų priežiūrą, grūdinimąsi. Nė viena komanda nenusileido žiniomis. Komandos buvo apdovanotos Sveikatos biuro padėkos raštais.

Apibendrindamos rezultatus, galime teigti, kad vaikai veiklos metu įtvirtino žinias apie sveiką gyvenimo būdą, sužinojo, kaip sveikai maitintis, sportuoti, judėti, džiaugtis gyvenimu. Manome, kad ugdytiniai įgavo pasitikėjimo savimi, išmoko būti atsargesni juos supančioje aplinkoje, tapo sveikesni ir aktyvesni. Vaikai formavo įgūdžius rūpintis savo ir šalia esančių saugumu ir sveikata. Mums svarbu gerinti ir psichinę bei emocinę ugdytinių savijautą, taikant meninės raiškos ir kūrybingumo būdus. Skatinant vaikų įproti gyventi ir augti sveikoje aplinkoje, darželyje vyksta dažnos valandėlės apie grūdinimą, sveiką mitybą, dantukų priežiūrą. Kasdien vaikai turi galimybę pasportuoti, pabūti lauke.

Po viktorinos visi vaišinosi Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ visuomenės sveikatos priežiūros specialistės dietistės Onutės Lukjanovos paroštais vaisiais. Gavę daug žinių mokiniai džiaugėsi renginiu ir dalinosi įspūdžiais likusią dienos dalį.

Renata GRIGONIENĖ