Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5157
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15344
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91374
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Akcijos metu nubausti keturi vairuotojai

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis Nr.92 (1139)

Praeito ketvirtadienio popietę Švenčionėliuose vairuotojams ramybę „drumstė“ gausus policijos pareigūnų būrys. Akcijoje dalyvavę Švenčionių RPK pareigūnai pagrindinį dėmesį skyrė saugos diržams. Nors pastaruoju metu vis mažiau vairuotojų rizikuoja važiuoti neprisisegę saugos diržų, bet ir šį kartą keturiems vairuotojams buvo surašyti protokolai.

Temstant su vienu iš akcijoje dalyvavusių ekipažų: policijos pareigūnais Eriku Garbul ir Dmitrijumi Kolesovu, važiuojame pasižvalgyti po apylinkes su tikslu pasižiūrėti, kaip gi pėstieji ir dviratininkai laikosi KET reikalavimų. Pirmiausia važiuojame į Pašaminę. Važiuodami nuo Švenčionėlių iki Pašaminės, ten važinėdami, grįždami atgal nesutinkame nei dviratininkų, nei pėsčiųjų. Tas pats ir važiuojant į Trūdų kaimą, bei grįžtant per Mėžionėlius į Švenčionėlius. Švenčionėliuose pareigūnai sustabdo dviratininką, kurio dviratis buvo be atšvaitų ant stipinų, bet nebaudžia, o tik dar kartą primena, kaip pavojinga važinėti tamsiu paros metu be atšvaitų, nesilaikant KET reikalavimų, kurie yra ne šiaip sau surašytas įstatymų rinkinys, o dažniausiai kiekvienas punktas yra paremtas skaudžių įvykių statistika.

Norėčiau dar kartą priminti paprastą tiesą visiems eismo dalyviams – pirmiausia mes patys turime rūpintis savo saugumu ir taip pat nepamiršti kitų eismo dalyvių saugumo. Išeidami tamsiu paros metu paimkime žibintuvėlį ar užsidėkime atšvaitą, juolab, kad dabar atšvaitų jau yra užtektinai, jų galima įsigyti ir prekybos centruose, ir Lietuvos pašto skyriuose. Nepagailėkime kelių litų už atšvaitą, kuris gali apsaugoti nuo nelaimės. Tas pats galioja ir dviratininkams. Nors vis daugiau jų važiuoja su žibintais ir liemenėmis, bet dar pasitaiko ir tokių, ant kurių dviračio nerasi nė mažiausio atšvaito. Taigi rūpinkimės savo ir kitų saugumu kelyje, būkime tolerantiški vieni kitų atžvilgiu, laikykimės KET reikalavimų ir tada nereikės bijoti policijos pareigūnų.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis