Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1674
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20218
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67544
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbus nutempė iki žiemos, o baigs, kaip Dievas duos...

2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis Nr.83 (1616)

Neįprastu laiku – vėlų rudenį – rajono valdžia pagaliau ėmėsi darbo keliuose objektuose. Pirmuosiuose rimtesniuose per daugiau kaip pusantrų metų buvimo valdžioje (neskaitant sporto aikštelių). Tiesa, ir šie objektai buvo suplanuoti dar ankstesnės valdžios, todėl opozicija, žinanti projektuose numatytus terminus, tvirtina, kad darbų pradžia buvo labai vilkinama. Kodėl? Opozicijos nuomone, pirmiausia dėl valdžios, švelniai tariant menkos kompetencijos, taip pat galimai todėl, kad ilgai ieškojo, vieno politiko žodžiais, PALANKAUS RANGOVO. Kaip kitaip paaiškinti, kad Arnionių g. (Pabradėje) konkursą savivaldybė buvo net nutraukusi, nors tarp dalyvių buvo ta pati „Eurovija Lietuva“, kuri vėliau tapo laimėtoja. Kas pasikeitė? Matyt, kažkas vis dėlto pasikeitė...

Keistai vyksta remontai rajone pastaruoju laiku – tai niekaip neprasideda, tai niekaip nesibaigia. Švenčionėlių kultūros centrui lėšos buvo skirtos prieš metus, su protu darbus galima buvo atlikti vasarą. Finansavimu rūpinosi asmeniškai ministras Šarūnas Birutis. Statybininkai objekte pasirodė tik vėlų rudenį, likus, berods, savaitei iki Seimo rinkimų. Kas galėtų paneigti, kad rajono valdžia tokiu būdu nebandė sumenkinti kandidato Š.Biručio nuopelnus rajonui? Tai lietus, tai sniegas, kultūros centras stovi pusiau skustas, pusiau luptas, o rajono valdžia, metus vilkinusi renovaciją, dabar birzga, kad lėšas reikia įsisavinti iki šio mėnesio pabaigos.

Švenčionėliuose Švenčionių gatvė išknista visą vasarą, bet žiemoti, regis, teks neužbaigtoje. Klampodami purvyną ir laužydami automobilius, pėstieji ir važiuoti vieni kitiems kumščiais grūmoja ir nesupranta, kaip galima vienos gatvės nebaigus išknaisioti dar kelias. Kai žiema buvo ant nosies, rajono valdžia davė komandą išknaisioti dar dvi gatves – Kaltanėnų ir Žeimenos. Pastarojoje gatvėje padėtis ypač baisi.

Dar pradėtas Arnionių g. remontas (Pabradėje), kuriuo, gal mažai kam ir žinoma, taip pat asmeniškai rūpinosi Š.Birutis.

Praėjo Seimo rinkimai. Paaiškėjo, kad rajono valdžios „statymas“ buvo tuščias. Šaltinių teigimu, iš rajono valdžios pusės jau buvo bandymų lyžtelėti batą  būsimai valdžiai. Bet ar yra bent vienas argumentas, kodėl šalies valdžia turėtų remti liberalų likučius šioje oazėje, kurie prieš rinkimus atvirai deklaravo, kad rajono valdžia bendradarbiaus tik su savuoju kandidatu į Seimą Vytautu Vaitkevičiumi?

Nerimas ir nežinomybė ėda rajono liberalus. Tą pastebėjo mūsų skaitytoja, kuri pasidalino savo įžvalga. „Savivaldybės skelbiamą informaciją reikia skaityti atidžiai, nes daug kas slepiasi tarp eilučių“, - pataria skaitytoja.

Iš tiesų – taip ir yra. Informacijoje apie Kaltanėnų, Žeimenos ir Arnionių gatvių remontą yra po labai įdomų sakinį, kuris nubraukia bet kokius terminus, valdžios įsipareigojimus. Bus pinigų – remontuos, nebus pinigų – lauks metus, kitus, trečius, o kadencija baigiasi jau po dvejų. Visų trijų objektų finansavimo šaltinis – Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos. Dėmesio, skaitykite atidžiai.

„Spalio mėn. pradėtas Žeimenos gatvės kapitalinis remontas Darbų atlikimo terminas – 24 mėn. nuo sutarties įsigaliojimo.Šis terminas priklausys nuo metams skirto finansavimo.“ Iš 2016 metams skirto finansavimo lėšų numatoma įrengti apšvietimą, suremontuoti pralaidą ir pradėti gatvės važiuojamosios dalies remontą nuo sankryžos su Kaltanėnų gatve.

Kaltanėnų gatvės rekonstravimo darbai pradedami nuo miesto centro – nuo sankryžos su Priestočio gatve, kai bus pakloti vandentiekio ir nuotekų tinklai. „Darbų trukmė – 36 mėn. 2016 metais šalinami medžiai, įrenginėjamas gatvės apšvietimas ir atstatoma apie 60 m gatvės miesto centre (maždaug ties meno mokykla, - red.). Paskesniųjų metų darbų apimtys bus vykdomos pagal programos skirtą finansavimą.“

„Nuo 2016 m. spalio 20 d. pradedami Arnionių gatvės kapitalinio remonto, automobilių stovėjimo aikštelės ir lietaus nuotekų naujos statybos darbai. Darbų pabaiga priklausys nuo metams skirto finansavimo, todėl pagal pasirašytą rangos sutartį darbų pabaiga numatyta 2019 m. 4 ketvirtyje.

2016 metais už finansavimą, skirtą iš Lietuvos Respublikos Vyriausybės rezervo, numatoma įrengti naują automobilių stovėjimo aikštelę kartu su lietaus nuotekomis ir apšvietimu. Paskesniųjų metų darbų apimtys bus vykdomos pagal programos skirtą finansavimą.“

Valdžios apsidraudimus cituojame konkrečiai. Iš viso to sprendžiant, gyventojams gali tekti purvą bristi neterminuotai, nes, atrodo, rajono valdžiai žemė slysta iš po kojų... Ne veltui meras jau po dvi darbo dienas per savaitę pradėjo ilsėtis (žiūrėkite pridedamą šios savaitės mero darbotvarkę).

Irena PAULIUKEVIČIENĖ