Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4719
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14906
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90936
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apjuosęs Lietuvą „Širdies žygis“ finišuoja Vilniuje

2016 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.79 (1612)

41 diena, 1300 kilometrų ir daugiau kaip 20 tūkst. eurų vėžiu sergantiems vaikams – tai „1000 km Širdies žygio“ rezultatas. Spalio 21 dieną, penktadienį, 15 val. Vilniuje, miesto savivaldybėje baigiamuoju renginiu žygis finišuoja. Vilniuje žygis ir prasidėjo.

„1000 km Širdies žygį“ organizavo paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ kartu su VšĮ „Aktyvi Tauragė“. Jo metu vyko susitikimai su žygeiviu Sauliumi Bagdonu, kuris daugiau kaip per pusantro mėnesio aplankė net 29 šalies miestus ir skleidė žinią bei ragino aukoti vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams. Saulius Bagdonas lankėsi ir „Švenčionių krašto“ redakcijoje, kur buvo viena iš pirmųjų jo prasmingo žygio stotelių.

„Tas saldus jausmas, kai padarai tai, apie ką svajojai; tai, kam atidavei visą save ir dar daugiau; tai, kas padėjo suvienyti visą Lietuvą. Esu pavargęs, išsikvėpęs, bet laimingas. Nuėjome ilgą kelią, kuris nebuvo tiesiog kelias. Tai – gyvenimo kelionė. Esu už gyvenimą, už tų sunkiai sergančių vaikų gyvenimą“, – sakė Saulius Bagdonas, nenuilstamai keliavęs už vėžiu sergančius vaikus per visą Lietuvą.

Finaliniame renginyje dalyvauja ir žygį bei sergančius vaikus palaikantys žinomi Lietuvos žmonės. Visi jie dalyvavo socialiniame eksperimente, kurio metu išreiškė solidarumą ir palaikymą žygiui bei sergantiems vaikams, nusifilmuodami iniciatyvoje „Imkim ir padarykim. Širdies žygis per Lietuvą“. Jų buvo paprašyta išsirinkti voką ir perskaityti jame esančią trumpą istoriją apie vaikus, susirgusius ir palaužtus onkologinės ligos.

Organizatoriai žygio baigiamajame renginyje pakvietė dalyvauti ir pasveikusius nuo onkologinės ligos vaikus bei jų šeimas, artimuosius. Planuojama, kad čia bus daugiausia pasveikusių vaikų, kada nors susibūrusių į vieną vietą. Taip siekiama parodyti dėmesį ir dėkingumą Sauliui Bagdonui, kuris dėl onkologinėmis ligomis sergančių vaikų keliavo pėsčiomis per Lietuvą. Viso žygio metu kiekviename mieste Saulius susitikdavo ir bendraudavo su visuomene, šeimomis, kurios augina vėžio paliestus vaikus. Iš viso buvo pabendrauta su 15 sirgusių arba sėkmingai sveikstančių vaikų.

„1000 km Širdies žygio“ metu ligoniukams jau yra suaukota daugiau kaip 20 tūkst. eurų. Už žygio metu surinktą sumą bus perkamos specialios gulimos funkcinės lovos su reguliuojama padėtimi. Tokios lovos slopina skausmą, ilgai gulint vienoje padėtyje padeda išvengti pragulų, diskomforto raumenims.

Prisidėti prie žygio galima iki spalio 31 dienos aukojant trumpuoju numeriu 1418 arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

 
Reklaminis skydelis