Mes turime 227 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2350
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16349
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63675
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Festivalis „Draugai draugams“ sukūrė tvarias tradicijas

2016 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.79 (1612)

Liaudies šokių festivalis „Draugai draugams“ – geras pavyzdys to, kaip entuziazmas, iniciatyvumas ir bendradarbiavimas padeda sukurti šaunų renginį dalyviams, žiūrovams ir patiems organizatoriams. Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos choreografės, Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ vadovės Jolantos Razmienės iniciatyva šis festivalis beveik prieš dešimtmetį atkeliavo į mūsų rajoną. O kad jis tapo jau įprastu reginiu, ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos, ir Švenčionių kultūros centro administracijos, kolegų choreografų, muzikantų, dailininkų, techninių darbuotojų, mokinių kartu pasiektas puikus rezultatas ir sukurtos tvarios tradicijos. Kai Švenčionių kultūros centras buvo remontuojamas, festivalio pasirodymai vykdavo Švenčionėlių kultūros centre.

Šiemet „Draugai draugams“ siautė jaukioje ir modernioje Švenčionių kultūros centro scenoje, kurią papuošė ir festivalio dvasią atspindinčias dekoracijas sukūrė dailininkė Diana Raginienė.

Beveik porą valandų trukęs nuotaikingas koncertas, kuriame įvairiaspalvių šokių pynę nupynė įvairaus amžiaus šokėjai: Lietuvos vaikų ir jaunimo centro liaudies ansamblis „Ugnelė“, vadovė Ligita Didžiulienė, Panevėžio „Vilties“ pagrindinės mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Viltis“, vadovas Ričardas Bakanauskas, Panevėžio muzikos mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, vadovai Rita Bakanauskienė ir Ričardas Bakanauskas, Šiaulių Jovaro progimnazijos tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“, vadovai Violeta ir Romualdas Laugaliai, Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos šokių kolektyvas „Perla“, vadovas German Komarovski, Zarasų meno mokyklos tautinių šokių kolektyvas „Lašas“, vadovė Vanda Politaitė, Švenčionėlių progimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Lašas“, vadovė Jekaterina Matulevičienė, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitukas“, vadovė Jolanta Razmienė.

Koncertą pradėjo kiek netikėtame amplua pasirodžiusios „Erdvės“ (Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos modernaus šokio grupė, vad. R.Grigianecienė) šokėjos, kurių kompozicijoje buvo įdomiai suderinta lietuvių liaudies šokis, muzika su moderniu šokiu ir muzika. Labai smagu, kad kūrybingi mūsų choreografai greitai pagauna naujausias tendencijas, kuriose sintezuojama ir tautiniai, ir šiuolaikiniai elementai. Tą mes matėme ir anksčiau Švenčionyse vykusiame didelį atgarsį sukėlusiame bendrame tarptautiniame Švenčionių rajono, norvegų ir Kauno modernaus šokio ansamblio „Aura“ choreografų bei šokėjų bendrame projekte.

Į namų sceną pirmieji lipo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitukas“ (vadovė Jolanta Razmienė). Ir juos, ir visus kitus dalyvius žiūrovai sutiko karštais plojimais. Akį džiugino ir patys mažieji, sužavėję nuoširdumu ir krykštavimu, ir jaunimas, kurių nušlifuoti žingsneliai, elegantiškos laikysenos ir nuo veidų nedingstančios šypsenos rodė, kad jiems patinka šokti ir jie puikiai tai įvaldę.

Kad salės entuziazmas neišblėstų, renginį vedęs Deividas sugalvojo lengvą pramogą: visiems kartu pajudėti, paploti, pašokinėti – žodžiu, pažaisti.

Labai greitai pralėkė festivalio „Draugai draugams“ koncertas, dalyviams ir jų vadovams buvo įteiktos Švenčionių rajono savivaldybės, Juliaus Siniaus meno mokyklos, rėmėjų dovanos, padėkos raštai ir gėlės.

Festivalio organizatoriai dėkojo ir rėmėjams: Švenčionių seniūnei Inai Sinienei, gėlių salonui „Ievos pievos“ (Ieva Navikienė), rajono laikraščiui „Švenčionių kraštas“.

Po koncerto dalyviai, organizatoriai ir svečiai neskubėjo skirstytis, pasivaišino saldumynais, atsigaivino vaisvandeniais, kava ir arbata, pasidalino idėjomis, ateities sumanymais, bendrai planuojamais renginiais ir susitikimais.

Irena POŽĖLIENĖ