Mes turime 360 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2266
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18467
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94497
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Papildomo finansavimo ligoninei nebus

2016 m. spalio 15 d., šeštadienis Nr.77 (1610)

Kiek beduotum, vis ne gana? Ko gero, taip, kai vartai ne paties uždirbtus pinigus. Rugpjūčio 3 d. savivaldybė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama papildomų lėšų rajono ligoninės V aukšto remontui. Jame numatoma įrengti Gerontologijos ir reabilitacijos skyrių (senyvo amžiaus žmonių gydymui). Turbūt daugeliui tai sukels nuostabą – juk beveik visi šios ligoninės pacientai – senyvi žmonės, kam dar atskiras senyvo amžiaus žmonių skyrius? Galimai todėl, kad aukštas nestovėtų tuščias, galimai, kad valdininkai mėgsta statybas... Dar – ligoninei toks skyrius pelningas, nes ligonių kasos jį dosniau finansuoja. Bet šįkart – ne apie tai.

Banalu, bet savivaldybei pritrūko pinigų vykdomam projektui. Paprašė ministerijos, o ši ėmė ir atsakė, ir dar pamokė, kaip su turimomis lėšomis išsiversti. Investicijų projekto „Viešosios įstaigos Švenčionių rajono ligoninė (adresas) pastato renovacija ir V aukšto patalpų pritaikymas gerontologijos ir reabilitacijos paslaugoms teikti“ bendra vertė – 1 mln. 216 tūkst. eurų. Iš jų valstybės biudžeto lėšos 973 tūkst. Eur ir nuosavos lėšos 243 tūkst. Eur. Nuosavos, reiškia ne ką kitą, kaip dar vieną savivaldybės paskolą. Iki šių metų pradžios iš Valstybės investicijų programos (VIP) projektui skirta 559 tūkst. Eur, šiais metais – 200 tūkst. Eur. 2017 metų sausio 1 d. numatoma likutinė vertė 457 tūkst. Eur, iš jų VIP – 214 tūkst., nuosavos lėšos – 243 tūkst. Eur. Akivaizdu, kad ministerija skyrė visas planuotas lėšas, bet mūsų rajono valdžiai vis tiek mažai. Prašė dar, bet, deja, nieko negavo. Ministerija informavo prašinėtojus – savivaldybę, - kad 2017 m. šiam projektui numatoma skirti 100 tūkst. Eur, 2018 m. projektui užbaigti 114 tūkst. Eur. Projekto vertės didinti 93,5 tūkst. Eur (tiek buvo prašoma papildomai) nėra finansinių galimybių. Tuo pačiu ministerija pareikalavo informuoti, kokia dalimi savivaldybė ketina prisidėti prie lifto šachtos didinimo ir įrengimo ir ar spėtų atlikti darbus dar šiais metais. Ministerija siūlo tam panaudoti likusias lėšas, atsisakius pirkti nebūtiną medicinos įrangą.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis