Mes turime 250 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4279
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22823
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70149
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikatos turistų žvalgosi Rytuose

2016 m. spalio 7 d., penktadienis Nr.75 (1608)

Spalio pirmąja savaitę Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos pradėjo Lietuvos sveikatos turizmo skatinamųjų renginių ciklą.

Jekaterinburge Lietuvos sveikatos turizmo paslaugos buvo pristatytos pirmą kartą. Tai - didelis pramonės centras, kurio gyventojams yra aktualios kokybiško poilsio, sveikatinimo paslaugos. Tiek Vilnius, tiek Druskininkai, tiek Birštonas ar Palanga gali drąsiai konkuruoti su kitų Europos šalių didmiesčiais, siūlančiais sveikatos turizmo paslaugas. „Be to, mokame rusų kalbą, suprantame turistų iš Rytų mentalitetą, tad galime pasiūlyti jų poreikius atitinkantį aptarnavimą, kurio jie neretai pasigenda kitur,“ – teigia VTD vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Lietuvos medicinos turizmo klasterio skaičiavimu, šiuo metu svečiai iš Rusijos ir Baltarusijos sudaro apie dešimtadalį mūsų šalies medicinos įstaigų klientų, tačiau vertinama, kad potencialas yra kur kas didesnis.

Kitas Lietuvos sveikatos turizmo skatinamasis renginys planuojamas spalio 27 d. Minske (Baltarusija), o lapkričio 24 d. - Bergene (Norvegija).

Parengta pagal VID inf.