Mes turime 262 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1220
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17421
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93451
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rinkimų motyvais. Purvinas „Baltųjų pirštinių“ pėdsakas...

2016 m. spalio 1 d., šeštadienis Nr.73 (1606)

Prisimenate? Anksčiau gana dažnai viešumoje pasirodydavo ir daug triukšmo sukeldavo jaunuolių, mūvinčių baltas pirštines, būrelis. Jie reikalavo skaidrumo, teisingumo, galo korupcijai. Jiems dėmesį rodė net šalies vadovė, kiti svarbūs asmenys tylomis linksėjo. Niekas sau galvos nesuko, ar tie „kovotojai“ už skaidrumą nuolatiniai, ar „vienkartiniai“. Jie ne kartą kėlė šurmulį viešose vietose, net Seime. Tai vadinosi akcija. O jau per pastaruosius rinkimus kas darėsi! Bent jau mūsų rajone ne vieną dieną jų „dirbo“ visas autobusas. Visur matė pažeidimų, vieninteliai liberalai, atrodo, buvo šventi. Sakysite kurie liberalai? Pagal „Baltųjų pirštinių“ elgseną, be skirtumo kurie. „Masiulininkai“ mūsų rajone leisgyviai, jie ir pretenzijų didelių neturėjo, pinigų taip pat ne. Pateko į tarybą jų apie pusantro – vienas su berods 400 balsų, o kitas – dėl apvalinimo. Užtat kiti liberalai net putojo kaip dirbantis alus. Ir pinigų, ir troškimų pertekę. Vėliau kolegos iš kitų rajonų pasakojo panašius dalykus.

Mūsų rajone vienos rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė, neatlaikiusi „Baltųjų pirštinių“ „akcijos“, net verkdama prašė pagalbos, nes komisija tiesiog negalėjo dirbti.

Rinkimų dieną, atrodė, tie žaliūkai su baltomis pirštinėmis buvo vieninteliai demokratijos garantai. Jų buvo pilna visur. Tuo tarpu iki šiol netyla kabos, net tarp tarybos narių, kad tokio balsų pirkimo jie dar nebuvo regėję. Tai ką tada darė „Baltosios pirštinės“? Akylesnių gyventojų teigimu, galimai kėlė šurmulį, už kurio širmos vyko balsų pirkimo „karuselės“. Tai toks patikimas būdas, kai pardavęs balsą asmuo „su garantija“ ir balsuoja kaip parsidavė. „Karuselei“ reikia bent vieno rinkimų biuletenio, o jų buvo dingę net keli.

Kas pirko balsus? Turbūt daugeliui toks klausimas nekyla – kas pirko, tas ir turi. Bet šįkart labiau rūpi ne nupirkti postai ar sostai, o „Baltosios pirštinės“. Ar nepasigedote? - Jos dingo. Pasirodydavo jos dažniausiai kartu su perspektyviu, moderniu politiku laikytu E.Masiuliu, kuriam buvo pranašaujama prezidento ateitis. Tereikėjo užaugti. Bet nespėjo – per daug grynųjų „kojinėse“ ir kartono dėžutėse laikė. Kad kas neapvogtų, geri žmonės pasirūpino pinigų saugumu. Tauta iš jo išgirdo naują „Senelės paskos“ versiją, kuri oficialiai vadinasi gynyba. Liberalų sąjūdis tuoj pat buvusio vado išsižadėjo ir apsivalė. Politinė visuomenė viešai negailestingai konstatavo, kad tai - politinės karjeros krachas, be šanso prisikelti.

O kurgi kovotojai už skaidrumą – „Baltosios pirštinės“? Gal ir sutapimas, bet jos dingo kartu su garsiuoju liberalu. Vietoj pabaigos siūlau smegenų mankštą – kiekvienas gali sukurti savo istorijos pabaigą ir laukti garsiojo politiko galimai pasiskolintų 106 tūkst. + galimai iš giminių surinktų bizniui 250 tūkst. eurų istorijos atomazgos.

Spalio 9 d. - dar vienos intrigos I etapas. Rinksime Seimo narius. Partijų mandatų dalybos įvyks tą pačią naktį. Daugelyje vienmandačių apygardų prireiks II turo. Gyventojai dažnai klausia, kokie kandidatai yra mūsų, Nalšios, apygardoje. Gerbiamieji skaitytojai, jau visą mėnesį spausdiname kandidatų mintis, pažadus. Pasisakyti turėjo galimybes visi, kas nori, o kurie nenori, tai gal jiems ir Jūsų balso nereikia?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis