Mes turime 522 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3271
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28401
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75727
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių pasieniečiai po laukus vaikėsi dokumentų neturėjusį motociklininką

2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis Nr.70(1603)

Švenčionių užkardos pasieniečiai po laukus vaikėsi ir po persekiojimo sulaikė 22 metų Švenčionių rajono gyventoją, motociklu važinėjusį be jokių dokumentų.

Penktadienį pasienio ruože su Baltarusija esančiame Švenčionių rajono kaimo kelyje tarp Zeliankos ir Zablatiškės kaimų VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai pamatė atvažiuojantį motociklą „Loncing“. Uniformuotas VSAT pareigūnas nurodė motociklininkui sustoti, bet šis nepakluso ir padidinęs greitį per laukus nurūko link Zablatiškės. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu įjungtais švyturėliu ir garsiniu signalu pradėjo bėglio persekiojimą. Už kilometro nuo stabdymo vietos bėglys įsuko į vienos sodybos kiemą Zablatiškės kaime. Ten VSAT pareigūnai jį sulaikė.

Paaiškėjo, kad teisės vairuoti neturintis 22 metų Švenčionių rajono Strūnaičio seniūnijos gyventojas, nesitikėdamas, kad nuošaliame kaimo keliuke gali būti sustabdytas, važinėjo neregistruotu, nedraustu ir techninės apžiūros nepraėjusiu motociklu.

Vairuotojui teks turėti reikalų su policija ir atsakyti už šiuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Be to, pasieniečiai jam pradėjo administracinės bylos teiseną už nepaklusimą uniformuoto Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę. Už tokį pažeidimą gresia bauda  nemenka, siekia nuo 869 iki 1158 eurų.

Švenčionių rajono gyventoją ir motociklą pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams.

VSAT inf.