Mes turime 182 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3794
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17793
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65119
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Po vienu gerumo skėčiu

2016 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis Nr.69(1602)

Rugsėjo 10 d. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre vyko vienos dienos stovykla globėjų šeimoms „Išskleiskime gerumo skėčius“, skirta vaikus globojančioms ir įsivaikinusioms šeimoms. Stovyklos veikla vykdyta siekiant įgyvendinti Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamą projektą „Saugi vaikystė“, skirtą globėjų (rūpintojų) ir įtėvių paieškos, rengimo, atrankos, konsultavimo ir pagalbos jiems paslaugoms teikti, kurį vykdo Švenčionėlių socialinių paslaugų centro Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymo ir konsultavimo (GIMK) programos specialistai ir yra finansuojamas iš valstybės biudžeto lėšų.

Po vienu gerumo skėčiu įsikūrė Švenčionių rajono globėjai (rūpintojai) ir įtėviai su šeimomis. Stovyklos tikslas – paskatinti atskiras šeimas bendrauti, mokytis dalytis šiluma, stiprinti užsimezgusius tarpusavio ryšius. Suaugusio žmogaus poilsis – fizinių ir dvasinių jėgų atstatymas, ramybė, buvimas gamtoje derinamas su saikingu fiziniu ir emociniu krūviu, o vaiko poilsis – naujų įspūdžių porcija, pažinimas ko nors naujo, smalsumo patenkinimas. Globoti ar įsivaikinti tėvų globos netekusius vaikus – sudėtingas gyvenimo uždavinys, reikalaujantis daug kantrybės ir ryžto.

Kiekviena šeima kūrė savo šeimos prisistatymą ir šūkį. Sportinių žaidimų ir varžybų taip pat netrūko: lenktyniavome estafetėse, žaidėme krepšinį. Mažieji dalyviai nekantravo išbandyti turizmo centro aikštelėje įrengtas sūpuokles ir laipynes. Po sočių pietų aplankėme miestelio parką, grožėjomės puikiai sutvarkyta aplinka. Didžiausią džiaugsmą vaikams sukėlė žaidimas „Lobio paieška“. Įminę visas užuominas vaikai galiausiai rado paslėptą lobį – maišą saldainių. Stovyklos uždarymą taip pat lydėjo teigiamos emocijos. Stovykloje kiekvienas atrado jam tinkantį būdą pailsėti ir atsipalaiduoti. Visos šeimos už dienos nuopelnus buvo apdovanotos diplomais ir dovanomis.

Diena buvo itin saulėta ir šilta. Saulė šildė ne tik padangę, bet ir kiekvieno širdį. Buvo gera matyti, kaip šeimos pajuto bendrumo jausmą ir visi sutilpom po vienu gerumo skėčiu. Didžiuojamės, kad vykdydami savo veiklą galime parengti daug nuostabių šeimų vienišiems vaikams globoti. Vaikai laukia žmonių, į kuriuos galėtų remtis, kurie suteiktų jiems saugumo jausmą, kurie pajėgtų suteikti jiems stiprybės, kad vėliau vaikai patys gebėtų rūpintis savimi.

Dėkojame Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centro direktoriui Kęstučiui Lisauskui už nuoširdų priėmimą, geranoriškumą ir bendradarbiavimą organizuojant stovyklą.

Ilona GINKO

Švenčionėlių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja