Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2508
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18709
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94739
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Netoli Jančiūnų kaimo pradėjo veikti „Hunter“ šaudykla

2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis Nr.58 (1591)

Prieš porą metų Švenčionyse dviejų jaunų žmonių – Roko Zabielos ir Deivido Maminsko – iniciatyva buvo atidaryta medžioklės reikmenų parduotuvė „Hunter“, o štai pirmą rugpjūčio šeštadienį netoli Jančiūnų kaimo, apleistame buvusiame melioracijos karjere oficialiai atidaryta ir šaudykla.

- Kaip kilo mintis įrengti šaudyklą? – nuo tokio klausimo prasidėjo mūsų pokalbis su Roku Zabiela.

- Manau, kad mintį padiktavo pats gyvenimas, nes šiame regione oficialios šaudyklos nėra. Kaip pirmieji šiame regione atidarėme medžioklės reikmenų parduotuvę, taip ir šaudyklą pirmi atidarėme. Jau kuris laikas jaučiamas žmonių noras pašaudyti, išbandyti akies taiklumą, taip ir pabandėme sudaryti sąlygas norintiems tą padaryti. Pirma buvome numatę vieną vietą – apleistą fermą Cirkliškyje, bet kai pastato kaina pakilo, pasirinkome buvusį karjerą netoli Jančiūnų kaimo. Po to jau buvo darbas, ir šeštadienį šaudykla buvo oficialiai atidaryta. Į atidarymą atvyko nemažai svečių, sulaukėme ir rajono mero. Smagu tame būryje buvo matyti bičiulius, su kuriais bendraujame, ir VSAT pasienio užkardų ir Ignalinos rinktinės atstovus, policijos komisariato bei savanorių atstovus. Visų šitų jėgos struktūrų nariai mūsų šaudykloje galės kelti savo šaudymo meistriškumą. Mus su Deividu ypač nudžiugino teigiamas vienintelės Lietuvoje šovinius gaminančios UAB Zala Arms mūsų šaudyklos įvertinimas. Sulaukėme daug šiltų palinkėjimų ir dovanų, - apie pačią šaudyklos įrengimo idėją ir jos atidarymą kalba Rokas Zabiela.

- Iš kokių ginklų ir kokių nuotolių bus galima šaudyti šaudykloje?

- Bus galima šaudyti iš visų ginklų, išskyrus A kategorijos ginklus, t.y. automatiniai ginklai, naudojami kariuomenėje ir spec. pajėgose. Atstumai nuo 10 m iki 150 m. Be to, yra įrengtas ir judantis taikinys, liaudiškai vadinamas bėgančiu šernu.

- Kas galės naudotis šaudykla?

- Visi norintys. Šaudykla dirbs nuo ketvirtadienio iki sekmadienio imtinai. Ketvirtadienį ir sekmadienį dirbs nuo 10 iki 17 val., o penktadienį ir šeštadienį – nuo 9 iki 17 val. Kitomis dienomis galima skambinti ir tartis tel. 8 618 30189. Noriu atkreipti dėmesį į tai, naudojimasis šaudyklos paslaugomis yra mokamas. Žinoma, ateityje darbo laikas gali keistis. Tirsim poreikius, analizuosim ir žiūrėsim, kada yra didžiausias poreikis, - sako Rokas, o į mūsų pokalbį įsijungęs Deividas papildo informaciją:

- Šaudykla įrengta laikantis visų saugumo reikalavimų, teritorija yra aptverta ir stebima vaizdo kameromis, tad jokios saviveiklos nebus. Prie įvažiavimo ant stendų bus kontaktiniai telefono numeriai, kuriais net tuo atveju, jei mūsų ten nebūtų, bus galima susisiekti. Mes ne tik suteiksime šaudykloje galimybę išbandyti akies taiklumą ar surengti varžybas, bet norintys galės ir ginklus išsinuomoti šaudymui. Žinoma, prieš tai turės išklausyti instruktažą. Planuojame, kad bus galima pašaudyti iš tokių egzotiškų ginklų kaip lankas ar arbaletas.

- Ar daug norinčių išmėginti akies taiklumą atsirado per atidarymą?

- Šaudė 44 žmonės, o geriausiai sekėsi Vytautui Baužei iš Ukmergės, o štai antrą vietą užėmė Valdas Rudinskas iš Švenčionėlių, kuris net ne medžiotojas. Trečią vietą užėmė Viktoras Trusovas iš Švenčionių, - į mano klausimą atsakė Rokas.

- Kokias dar paslaugas planuojate teikti atsidarančioje šaudykloje?

- Viena iš paslaugų būtų medžiotojų apmokymas, kaip elgtis su ginklu. Turim profesionalų instruktorių, kuris ne vienerius metus dirbo ruošdamas „Aro“ kovotojus. Norintys tobulėti galės ir privačias pamokas užsisakyti. Manau, kad pagal poreikius atsiras ir paslaugos, - sako Deividas Maminskas.

Štai toks naujas objektas atidarytas netoli Švenčionių, šalia Jančiūnų kaimo. Dabar ir mėgstantys ar svajojantys pašaudyti turės tam galimybes, tą galės padaryti pagal visus saugumo reikalavimus įrengtoje šaudykloje. O Rokui su Deividu noriu palinkėti ir ateityje priimti nestandartinius sprendimus, nebijoti rizikuoti.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis