Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3656
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89873
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Informacija dėl baudų mokėjimo

2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis, Nr.56 (1589)

Administruoja VMI

Nuo 2015 m. liepos 1 d. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — VMI) administruoja baudas už administracinius teisės pažeidimus (toliau ATP), vykdydama šių baudų apskaitą, įskaitymą, sumokėjimo atidėjimą ar išdėstymą, priverstinio išieškojimo inicijavimą ir priverstinio išieškojimo priežiūrą.

Už administracinių teisės pažeidimų padarymą įgaliotos institucijos priima nutarimą skirti baudą arba siūlymą sumokėti pusę minimalios baudos per 10 darbo dienų. Bauda už administracinį teisės pažeidimą skiriama norminio akto, numatančio atsakomybę už padarytą teisės pažeidimą, nustatytose ribose.

Asmuo, padaręs pažeidimą ir esantis Mano VMI vartotoju, VMI portalo Mano VMI elektroninės Mokesčių mokėtojo kortelės dalyje Administracinės baudos gali peržiūrėti jam skirtas ATP baudas, jų apmokėjimo terminus ir būklę. ATP baudas apmokėti galima elektroniniu būdu, prisijungus prie VMI portalo Mano VMI ir pasirinkus paslaugą Mokėjimo vykdymas arba parengus mokėjimo pavedimo dokumentą, jį atsispausdinus ir pagal jį apmokant kitu patogiausiu būdu.

Asmuo, padaręs pažeidimą ir esantis Mano VMI vartotoju, elektroniniu būdu gauna pranešimus apie paskirtą baudą arba siūlymą sumokėti pusę minimalios baudos per 10 darbo dienų, priminimus apie artėjantį ATP baudos apmokėjimo terminą, pranešimus apie praėjusį ATP baudos sumokėjimo terminą, prievolių (ATP baudų) visą padengimą. Taip pat jis gali teikti prašymą dėl ATP baudų permokų (skirtumo) grąžinimo/įskaitymo bei dėl ATP baudos sumokėjimo termino atidėjimo arba išdėstymo, sudarant mokestinės paskolos sutartį (MPS). Asmuo, padaręs pažeidimą, yra informuojamas apie pradėtą ATP baudos išieškojimą.

 

Kilus klausimams, kreiptis į vietos policijos komisariatą

Vilniaus apskr. VPK pažymi, kad procesinis dokumentas pagal LR ATPK 2602 str., 2571 str., 288 str. asmeniui siunčiamas registruotu laišku, kurį asmuo gauna vėliau nei informacija apie administracinį pažeidimą patenka į Mano VMĮ elektroninę sistemą. Mano VMĮ elektroninėje sistemoje esančiame pranešime nurodoma, kad kilus klausimams, išsamią informaciją suteiks Vilniaus apskrities policijos komisariatas.

Informuojame, kad asmuo, nesutinkantis sumokėti siūlomos baudos, turintis klausimų dėl padaryto administracinio teisės pažeidimo, norintis pateikti prašymą, paaiškinimą, per 10 darbo dienų gali kreiptis į policijos įstaigą, kurios aptarnaujamoje teritorijoje yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą.

Švenčionių rajone deklaravusiems gyvenamąją vietą kreiptis: Švenčionių r. PK, Vilniaus g. 30-102, Švenčionys, II-IV, 10-15 val., 102 kabinetas.

Į policijos įstaigą atvykęs asmuo privalo pateikti savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. (Lietuvos policijos generalinio komisaro 2015 m. spalio 28 d. įsakymas Nr. 5-V-964 „Dėl asmens duomenų tvarkymo policijos įstaigose taisyklių patvirtinimo“ 28 p. „Duomenų subjektas, prašydamas pateikti privačią informaciją apie save ir teikdamas prašymą asmeniškai, turi pateikti savo asmens tapatybę patvirtinantį asmens dokumentą. Kai toks prašymas siunčiamas paštu ar per pasiuntinį, prie jo turi būti pridėta notaro patvirtinta pareiškėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija. Jei dėl tokios informacijos kreipiasi pareiškėjo atstovas, jis pateikia tapatybę ir atstovavimą liudijantį dokumentą“).

Išsamesnę informaciją apie padarytus administracinius teisės pažeidimus galima pamatyti prisijungus prie policijos elektroninių paslaugų sistemos e.Policija.lt.

Telefonu (8 5) 271 9504 (Kelių policijos valdyba) teikiama tik bendro pobūdžio informacija. Siekiant užtikrinti asmens duomenų saugumą PRIVATI INFORMACIJA APIE ASMENĮ TELEFONU NETEIKIAMA. Asmuo, norėdamas gauti privačią informaciją apie save, gali pasinaudoti policijos e-paslaugų portalu.

„Duomenų subjekto teisė žinoti apie savo asmens duomenų tvarkymą įgyvendinama duomenų subjektą informuojant apie jo asmens duomenų tvarkymą, kai duomenys gaunami iš paties duomenų subjekto, skelbiant informaciją Policijos departamento interneto svetainėje (http://www.policija/index.php?id=8440) bei vadovaujantis šiomis Taisyklėmis. Bendro pobūdžio informaciją (nereikalaujančią identifikuoti duomenų subjekto) apie asmens duomenų tvarkymą duomenų subjektas gali gauti telefonu ar kitais, jam patogiais būdais.“ (Lietuvos policijos generalinio komisaro 2015 m. Spalio 28 d. Įsakymo Nr. 5-V-964 „Dėl asmens duomenų tvarkymo policijos įstaigose taisyklių patvirtinimo“ 17 p.)

 
Reklaminis skydelis