Mes turime 561 svečius ir 1 narį online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4911
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23332
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105081
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Majoras Algirdas Andrulionis vadovaus Pavoverės užkardai

2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis Nr.89 (1136)

Tokia jau pareigūnų dalia, vykti ten, kur tave skiria vadovybė, kur tu tuo metu esi reikalingiausias.

Nuo 1991-ųjų sienos apsaugos tarnyboje tarnaujantis majoras Algirdas Andrulionis Adutiškio pasienio užkardai vadovavo nuo 1999-ųjų, ir štai nuo šių metų gruodžio 1 d. jis, vadovybės įsakymu, skiriamas Pavoverės užkardos vadu. Šiuo metu Pavoverės užkarda priklauso Vilniaus VSAT rinktinei, o nuo 2012 m. vasario 1 d. pereis į Ignalinos VSAT sudėtį.

Su Adutiškio užkardos kolektyvu majoras atsisveikino lapkričio 30 d. iškilmingos rikiuotės metu. Sėkmės naujoje tarnybos vietoje jam linkėjo ne tik Ignalinos rinktinės vadas pulkininkas Vladimiras Ščajevas, vado pavaduotojas štabo viršininkas Valentinas Urbonas, Adutiškio užkardos pareigūnai, bet ir visuomenės atstovai: Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, Svirkų seniūnas Povilas Čapskas, Adutiškio girininkijos girininkas Eimutis Valiukas, Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Milda Stūglienė, Svirkų pagrindinės mokyklos direktorius Algirdas Uziala, Alių durpyno direktorė Aldutė Urbelienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorės pavaduotoja Daiva Jasiulionienė, jaunųjų pasieniečių atstovės ir kiti. Jau vien mano išvardintų įstaigų vadovų ir atstovų atvykimas – akivaizdus įrodymas, kad vadovaudamas Adutiškio užkardai majoras Algirdas Andrulionis sugebėjo užmegzti glaudžius santykius tarp užkardos pareigūnų ir vietinių bendruomenių, o tai duoda abipusę naudą. Man ir pačiam ne kartą teko dalyvauti įvairiuose Adutiškio užkardos renginiuose: atvirų durų dienose, Pasieniečio dienos šventėse, į kurias suvažiuoja ne tik Adutiškio seniūnijos, bet ir tolimesnių vietovių gyventojai.

Ką gi, majoro Algirdo Andrulionio naujoje tarnybos vietoje laukia nauji iššūkiai, o naujam Adutiškio užkardos vadui, matyt, teks pagalvoti apie bendravimo su visuomene tąsą. Bet juk tuo ir įdomesnis gyvenimas, o nauji iššūkiai ir išbandymai padeda tobulėti.

Pasibaigus iškilmingai rikiuotei, paprašiau Ignalinos rinktinės vadą Vladimirą Ščajevą papasakoti apie laukiančias permainas ir apie užkardos vadų kaitą.

- Pasienio užkardų rotacija, vadų kaita, vykdoma siekiant pagerinti tarnybos darbą. Iki sausio 1 d. mūsų rinktinėje bus rotuoti visų užkardų vadai. Majoras Algirdas Andrulionis pirmas pradeda rotaciją mūsų rinktinėje. Kadangi nuo vasario 1 d. Pavoverės užkarda pereis į mūsų pavaldumą, o ten jau pusę metų nėra nuolatinio vado, mes norime, kad jis, kaip sumanus vadas, paruoštų užkardą susijungimui. Kai į mūsų pavaldumą pereis Pavoverės užkarda, Ignalinos VSAT pareigūnai saugos beveik 500 kilometrų valstybės sienos. Tai sudėtingas sienos ruožas su Baltarusija ir apie 300 km su Latvija. Valstybės siena yra, ir mes privalome ją saugoti, o dar kus nelegalios migracijos kontrolė. Darbų krūviai pasienio tarnybos pareigūnams tikrai dideli, didelė ir atsakomybė, - atsisveikindamas sakė Ignalinos VSAT rinktinės vadas pulkininkas Vladimiras Ščajevas, o užbaigti šį savo pasakojimą norėčiau majoro Algirdo Andrulionio pasakytais žodžiais:

- Šiandien aš kaip ir visi žmonės jaudinuosi. Šis tarpsnis, tarnyba Adutiškio užkardoje, liks kaip gražus prisiminimas mano gyvenime, o šią akimirką aš žinau, kad, vykdydamas vadovybės įsakymą ir išvykdamas į naują tarnybos vietą, aš vykdau savo pareigą ir priesaiką tėvynei Lietuvai, žmonėms.

Algis JAKŠTAS