Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1689
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17890
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93920
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jėgos daugiakovės varžybos, skirtos Valstybės dienai paminėti

2016 m. liepos 13 d., trečiadienis, Nr.50 (1583)

Liepos 6 diena – Lietuvos valstybės diena. Šiai datai paminėti visoje Lietuvoje buvo organizuojamos masinės šventės, varžybos. Liepos 4 dieną Švenčionių profesinio rengimo centro bazėje vyko pasieniečių jėgos daugiakovės varžybos, skirtos valstybės dienai paminėti. Šių varžybų iniciatoriumi buvo Adutiškio užkardos vyresnysis leitenantas Slava Vilkoitis. Varžyboms teisėjavo Švenčionių profesinio rengimo centro kūno kultūros mokytojai, nacionalinės kategorijos teisėjai Vismantas Kujelis ir Josifas Jarošas. Tokio pobūdžio varžybų pasieniečiams niekas nebuvo organizavęs. Slava ėmėsi iniciatyvos surengti šventę ir jėgos patikrinimą ne tik Adutiškio užkardos pareigūnams, bet į šias varžybas pakvietė komandas iš Švenčionių, Pavoverės, Tverečiaus užkardų bei branduolinės energetikos objekto apsaugos dalinį (Ignalinos BEOA). Kadangi pasieniečiai – mūsų sienų saugotojai, jie privalo būti stiprūs, ištvermingi pareigūnai.

Sportininkai rungėsi penkiose rungtyse: štangos spaudimas gulint (pagal koeficientą. Iškeltas svoris yra dalijamas iš sportininko svorio); svorio (20 kg) laikymas ištiestomis rankomis akių lygyje; atsispaudimai nuo lygiagrečių; 24 kg sveriančio svarsčio rovimas viena ranka; tarnybinio transporto (sveriančio 3 tonas) traukimas 20 metrų.

Pirmoje rungtyje, spaudime gulint, geriausią rezultatą parodė Agnius Rimšelis. Sportininkas lengvai paspaudė 170 kg. Tačiau to neužteko, kad taptų nugalėtoju. Geresnis koeficientas buvo sportininko iš Ignalinos BEOA Tado Kunigėno. Jis ir laimėjo. Antroje vietoje liko Agnius Rimšelis, trečias – Robertas Balčiūnas iš Adutiškio užkardos. Svorį (20 kg) prieš save (50,24 s) ilgiausiai laikė Agnius Rimšelis. Jis ir nugalėjo. Su rezultatu 44,48 s Slava Vilkotis buvo antras, o trečia vieta atiteko Ervinui Volchovskiui iš Pavoverės užkardos. Nuo lygiagrečių daugiausiai atsispaudė Tadas Kunigėnas (Ignalinos BEOA) - 31 kartą.

Svarsčio rovimą laimėjo Povilas Mažuto iš Pavoverės užkardos (60 kartų). Tarnybinį transportą greičiausiai patraukė Slava Vilkoitis iš Adutiškio užkardos.

Susumavus rezultatus komandinėje įskaitoje pirmą vietą užėmė Adutiškio užkardos komanda (Slava Vilkoitis, Robertas Balčiūnas, Darius Jakseboga).

Antra viena atiteko Pavoverės užkardai, treti liko Ignalinos BEOA sportininkai.

Individualiai laimėjo varžybų iniciatorius ir organizatorius vyresnysis leitenantas iš Adutiškio užkardos Slava Vilkotis. Antra vieta atiteko jo komandos draugui Robertui Balčiūnui. Trečias liko Tadas Kunigėnas iš Ignalinos BEOA.

Komandos prizininkės ir asmeninėje įskaitoje nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir medaliais.

Josifas JAROŠAS

 
Reklaminis skydelis