Mes turime 424 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3811
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20012
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96042
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasikeitė žvejybos taisyklės

2016 m. liepos 2 d., šeštadienis, Nr.48 (1581)

Nuo liepos 1 d., įsigaliojus Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimams, žvejai mėgėjai galės pasiimti nebe penkis sterkus, kaip dabar, bet tik tris. Leidžiamų sužvejoti ir pasiimti sterkų skaičius sumažintas todėl, kad beveik visuose šalies vandens telkiniuose yra per mažai plėšriųjų žuvų.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo liepos 1-osios vienos žvejybos metu leidžiama sugauti vieną šamą, ne daugiau kaip po du salačius ir ūsorius, ne daugiau kaip po tris lydekas, sterkus, ungurius, marguosius upėtakius ir kiršlius, ne daugiau kaip po penkis šapalus, vėgėles ir meknes. Bendras šių žuvų skaičius negali viršyti penkių. Pavyzdžiui, galima sugauti tris sterkus ir dvi lydekas arba du salačius, dvi lydekas ir sterką. Bendras šių žuvų svoris nėra ribojamas. Svarbu, kad lydekos ar sterkai būtų ne mažesni kaip 45 cm. Papildomai dar leidžiama sužvejoti 5 kg (Kuršių mariose – 7 kg) ešerių, kuojų, karšių ir kitų žuvų, kurių sugavimas nelimituotas.

Laimikiui nėra priskiriamos į Invazinių Lietuvoje organizmų rūšių sąrašą įrašytos žuvys ir tos žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį. Kiekvienas žvejys savo sugautą laimikį privalo laikyti atskirai nuo kitų laimikio. Žuvys, laikomos tinklelyje ar kitais būdais apribojus jų laisvą judėjimą vandens telkinyje, priskiriamos laimikiui. Už visas laimikio žuvis, sugautas pažeidus mėgėjų žvejybą reguliuojančius teisės aktus, nepriklausomai nuo jų gyvybingumo, skaičiuojama žuvų ištekliams padaryta žala.

 
Reklaminis skydelis