Mes turime 388 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4380
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20581
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96611
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionyse darbą pradėjo Asmenybės augimo studija

2016 m. birželio 29 d., trečiadienis, Nr.47 (1580)

Iškilus problemoms, atsitikus nelaimei ar patirdami stresą, pagalbos ir patarimo neretai ieškome tarp artimųjų, draugų ir pažįstamų. Ne visada tai yra veiksminga, nes vien tik noro padėti kartais nepakanka, o neprofesionalūs patarimai gali nuvesti klaidingu keliu ir užuot padėję išspręsti problemą, ją tik paaštrina. Yra tokių situacijų, kai patarėjas turi turėti psichologinių žinių ir įgūdžių, nes žmogui reikalinga profesionalaus psichologo pagalba. Todėl labai svarbu atpažinti tokias problemas, su kuriomis žmogus pats nepajėgia susidoroti, ir drąsiai kreiptis į profesionalus.

Švenčionių rajono gyventojai tą padaryti galės dar lengviau, nes birželio pradžioje Švenčionyse duris atvėrė dviejų profesionalių psichologių, turinčių nemažą darbo patirtį, gerą išsilavinimą, kvalifikaciją Virginijos Guogienės ir Jolitos Čepulkovskienės kabinetas – Asmenybės augimo studija.

Jolita Čepulkovskienė dirba psichologe Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro psichikos sveikatos centre ir Saugaus eismo mokykloje, Virginija Guogienė dirba psichologe Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnyboje ir Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje. Jų abiejų darbo patirtis – po 11 metų. Jolita Čepulkovskienė VPU (Vilniaus pedagoginiame universitete) įgijusi bakalauro diplomą, VDU (Vytauto Didžiojo universitete) – magistro, baigusi kognityvinės elgesio terapijos programą, neurolingvistinio programavimo studijas, dailės terapijos studijas. Nuo 2016 m. EuroPsy sveikatos srities sertifikatas. Virginija Guogienė VPU (Vilniaus pedagoginiame universitete) įgijusi bakalauro diplomą, MRU (Mykolo Romerio universitete) – magistro, baigusi Individualiosios psichologijos instituto konsultantų programą, neurolingvistinio programavimo studijas, dailės terapijos studijas. Nuo 2015 m. EuroPsy edukacinės srities sertifikatas. Be to, specialistės nuolat tobulina savo kvalifikaciją.

Perkirpus simbolinę atidarymo juostelę, kabinetą pašventino Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčios kunigą Marijan Apriško, tardamas, kad be Dievo palaiminimo apskritai nevertėtų pradėti jokių darbų, nes jie būsią tušti.

Atidarius privatų psichologo kabinetą Jolitą su Virginija sveikino Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius, Švenčionių r. švietimo pagalbos tarnybos direktorė Elena Kadzevičienė, Visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Vinogradova, Švenčionių VVG „Švenčionių partnerystė“ VPS administravimo vadovė Birutė Borovikienė, TAU (trečiojo amžiaus universiteto) grupės dalyviai Angelė ir Petras Telyčėnai, Tėvų grupės atstovė Danguolė Jurkovlianec, bendrakeleivė, grupiokė nuo bakalauro studijų Aldona Grikšienė, Švenčionių rajono Socialinių paslaugų centro Paramos šeimai tarnybos psichologė Edita Pečiūrienė, psichologas – psichoterapeutas Vladimir Loginov, Jolitos dukrelė Agota, Virginijos šeima: vyras Saulius, dukra Ieva su draugu Žygimantu, kolegės, draugės Irina Jusienė ir Jolanta Savickienė. Visi jie įteikė vertingų dovanų, padalino patarimų, linkėjo Jolitai su Virginija sėkmingo darbo, sėkmingo verslo ir pažadėjo įvairiapusį palaikymą, kaip ir iki šiol. Padėti augti asmenybėms ir kartu augti pačioms, nesustoti ties tuo, kas jau pasiekta.

Renginį vedė Švenčionių profesinio rengimo centro darbuotoja Dainora Builienė, jai talkino šio centro mokiniai – paauglių grupės dalyviai: Simona, Rūta ir Paulius. Merginos Asmenybės augimo studijos atidarymo proga padovanojo porą puikių dainų.

Virginija su Jolita per 11 metų darbo laiką sakė pastebėjusios, kad žmonių požiūris į psichologus keičiasi į gerąją pusę. Žmonės turi motyvaciją tobulėti, keistis. Juk svarbiausias sveikatos, vidinės darnos garantas yra gebėjimas rasti gyvenimo prasmę. Be to, ieškantys patarimų, psichologo konsultacijų nori, kad visa tai vyktų jaukioje aplinkoje, kad atėję jie jaustųsi saugūs, būtų užtikrinti konfidencialumu ir profesionalumu. Tai ir padiktavo būtinybę steigti privatų psichologo kabinetą, kuriame Jolita su Virginija padėsiančios žmogui atrasti save, tapti stipria asmenybe. Kabinetas įsikūręs Švenčionyse, A.Rymo gatvėje esančiame verslo centre.

Visiems susirinkusiems naujakurės palinkėjo būti laimingais ir pavaišino laimės sausainukais, kuriuose buvo įdėti ir palinkėjimai.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis