Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2853
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19054
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95084
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Valstybės investicijų programa. Rajone - nieko naujo, tik dingo Pabradės svajonė

2016 m. birželio 18 d., šeštadienis, Nr.45 (1578)

Iš tiesų šį VIP projektų sąrašą galima būtų pateikti be komentarų, ir niekam neateitų į galvą, kad jie planuojami ateičiai, 2017-2019 m. Visi tokie pažįstami, daugybę kartų svarstyti, minėti, aptarinėti dar prie anos valdžios, kaip dabar įprasta daryti takoskyrą. Visi pradėti arba suplanuoti, atlikti parengiamieji darbai dar prieš porą trejetą metų. Kai kuriuos naujoji valdžia jau sugebėjo užvilkinti. Antai Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos pastato modernizavimas turėjo prasidėti dar prieš metus, 2015 m. vasarą, o dabar jį įrašo į 2017-2019 m. planus.

Taigi, gerbiamieji skaitytojai, Jūsų žiniai, originalus sąrašas objektų, kuriuos valdžia planuoja ateičiai, tiesiai iš „balto namo“. Sekite, kad nieko nenumuilintų! Nes su vienu žadėtu objektu taip jau nutiko. Iš planų dingo Pabradės išsvajotas ir mero pažadėtas Pabradės miesto sporto, poilsio ir kultūros kompleksas. Jį pakeitė kitas, tiesa, greičiausiai iliuzijomis liksiantis projektas – paskutiniu numeriu įrašytas - universalios arenos Švenčionėlių mieste įkūrimas, kurio statybai reikia 4-5 mln. Eur. Tuo tarpu Kūno kultūros ir sporto departamentas gali primesti tik mažą dalelę, kokius 200 tūkst. Eur. Bet miglų pūtimas jau prasidėjo: „Ieškoma galimybių, vyksta derybos, pasitarimai ir net aptariamos galimybės, daromi žygiai, kaunamasi, daroma viskas“ ir etc. Pažįstamos frazės? Bet žodžiais stadionai nestatomi.

 

Projektai, kurių įgyvendinimas numatomas 2017-2019 m.

Valstybės investicijų programos lėšomis, pateiktų paraiškų ministerijoms,

sąrašas

 

I.Kultūros ministerijai:

1. Projektas „Švenčionėlių miesto kultūros centro ir Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pastato, Vilniaus g.1/11 Švenčionėlių m., modernizavimas“

2. Projektas „Švenčionių rajono savivaldybės Pabradės miesto kultūros centro ir viešosios bibliotekos pastato, Vilniaus g. 46 Pabradės m., rekonstravimas“ yra tęstinis.

3. Projektas „Nalšios muziejaus rekonstravimas“.

 

II. Sveikatos pasaugos ministerijai:

1. Projektas „Švenčionių r. sav. Viešosios įstaigos Švenčionių rajono ligoninės pastato, esančio Partizanų g.4, Švenčionyse, renovacija ir V aukšto patalpų pritaikymas gerontologijos ir reabilitacijos paslaugoms teikti“.

2. Projektas „Švenčionių rajono savivaldybės Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Švenčionėlių ir Pabradės padalinių modernizavimas“.

3. Projektas „Švenčionių r. sav. Viešosios įstaigos Švenčionių rajono ligoninės vidaus patalpų modernizavimas, įrangos reanimacijos skyriui, sterilizacinei bei operacinių blokui įsigijimas“.

 

III. Švietimo ministerijai:

1. Projektas „Švenčionių vidurinės mokyklos modernizavimas“.

2. Projektas „Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos pastato modernizavimas“.

3. Projektas „Pabradės „Ryto“ gimnazijos modernizavimas“.

 

IV. Kūno kultūros ir sporto departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės

1. Projektas „Universalios arenos Švenčionėlių mieste įkūrimas“.

(Iš savivaldybės dokumentų)

 
Reklaminis skydelis