Mes turime 132 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1016
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17217
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93247
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskirtas Pabradės socialinių globos namų konkursą laimėjęs vadovas

2016 m. birželio 11 d., šeštadienis, Nr.43 (1576)

Pabradės socialinės globos namams nuo birželio 14 dienos vadovaus buvęs ilgametis Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis.

Konkurse vadovo pareigoms užimti užsiregistravo 4 kandidatai, tačiau į konkursą atvyko ir komisijos parengtas užduotis sprendė 2 pretendentai. Kiekvienam pretendentui teko atlikti pagal vienodus klausimus parengtą užduotį raštu bei atsakyti į vienodus klausimus žodžiu. Konkursas vyko gegužės 20 d.

Konkurso komisijai įvertinus pretendentų surinktus balus, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kuri per 2 savaites pateikė pažymą dėl pretendento atitikimo korupcijos prevencijos įstatymo nuostatoms. Pažymoje pateikiami tik faktai apie pretendentą, tačiau išvados ar rekomendacijos neteikiamos. Atsižvelgiant į pažymos turinį, kuris yra konfidencialus, ir nenustačius priežasčių pretendento į pareigas nepriimti, buvo nuspręsta laimėtoją skirti eiti pareigas.

Su naujuoju vadovu sudaryta neterminuota darbo sutartis. Pagal konkurso sąlygas numatytas vadovo atlyginimas sieks 25,95 mėnesinės bazinės algos koeficientus, kuris šiuo metu sudaro 35,5 eur., neatskaičius mokesčių.

Komisija vertinusi pretendentus buvo sudaryta iš 4 skirtingų ministerijos padalinių vadovų: strateginio planavimo, socialinės aprėpties, finansų ir personalo.

Pretendentas, nelaimėjęs konkurso užimti pareigas, Lietuvos Respublikos įstatymų numatyta tvarka gali kreiptis į teismą. Visa konkurso medžiaga – testų rezultatai ir garso įrašai yra saugomi įstatymų numatyta tvarka.

Be to, institucijos ar organizacijos, parašę kreipimąsi raštu ir nurodę tikslą, bei ministerija, gavusi pretendento raštišką sutikimą, gali leisti susipažinti su pastarojo konkurso rezultatais ir garso įrašais. Tai gali būti atliekama įstatymų nustatyta tvarka.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sulaukė Švenčionių rajono savivaldybės pozicijos ir opozicijos kreipimųsi dėl ministerijos organizuoto konkurso. Abu raštus ministerija gavo dar iki paskelbiant nugalėtoją. Išnagrinėjusi raštus ministerija įvertino juos kaip politikų tarpusavio santykių aiškinimąsi, kuris negali turėti jokios įtakos konkurso komisijos darbui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

 
Reklaminis skydelis