Mes turime 554 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1730
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20151
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:101900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Birželio 1-oji – ne tik vasaros pradžia

2016 m. birželio 8 d., trečiadienis, Nr.42 (1575)

Birželio 1-oji – ne tik kalendorinės vasaros pradžia, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena. Atrodo keista, kodėl ir nuo ko turime ginti vaikus, bet kai pažvelgi giliau, supranti, kad ne veltui minima ši diena. Net ir civilizuotose valstybėse vaikai dažnai susiduria su smurto proveržiais ne tik už šeimos ribų, bet ir šeimose. Juk mažas žmogutis negali pats apsiginti. Čia labai tiktų prieš kelis dešimtmečius populiarios dainos žodžiai: „Mažas esi ir pakeisti nieko negali“, todėl suaugusieji turi rūpintis, kad vaikai augtų saugioje aplinkoje, o birželio 1-ąją vaikams paprastai dovanojamos šventės.

Graži šventė šių metų birželio 1-ąją vyko ir Švenčionėliuose prie kultūros centro. Jau ne viena karta žavisi simpatiškuoju Karlsonu ir jautriuoju Mažyliu iš garsios švedų rašytojos Astridos Lindgren apysakos vaikams „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. O čia ėmė šie populiarūs personažai ir atsirado šventėje, skirtoje Tarptautinei vaikų gynimo dienai Švenčionėliuose, ir ėmėsi vesti visą renginį. Karlsonas (Richardas Leleiva) ir Mažylis (Daiva Pošiūnienė) ne tik vaikus stengėsi išjudinti, bet ir patys su jais linksminosi. O prasidėjo šventė simboline akcija „Papuoškime savo planetą“. Vaikai ir suaugę popierinėmis gėlytėmis papuošė mūsų motinėlės Žemės maketą. Po to prasidėjo koncertinė programa ir į šventę atėjusių vaikų šokiai ir žaidimai. Susirinkusiems koncertavo Švenčionėlių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ darželinukai, Švenčionėlių progimnazijos mokiniai, šokio studijos „Domino“ šokėjai, Pabradės socialinės globos namų aerobikos grupė ir Gyčio Šalnos paruošti muzikantai ir dainininkės, Švenčionėlių meno mokyklos moksleiviai ir Švenčionėlių socialinės globos namų auklėtiniai. Svarbus šventės akcentas – nuolatinis susirinkusių vaikų įtraukimas į šokius ir žaidimus. Tai, žinoma, darė Karlsonas ir Mažylis, o tie vaikai, kurie neturėjo noro šokti ar žaisti, galėjo išbandyti save piešimo ant grindinio konkurse ar kūrybinėse dirbtuvėse. Manau, visi dalyvavusieji šventėje iš jos išėjo su puikia nuotaika.

Algis JAKŠTAS