Mes turime 290 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1928
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27058
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74384
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. birželio 1 d., trečiadienis, Nr.40 (1573)

Nukentėjo kūrendamas laužą

Gegužės 23 dienos ryte Švenčionių rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie sužalotą asmenį. Apie įvykį policiją informavo jaunas 24 metų vyras, gyvenantis Meškerinės kaime (Švenčionių r.). Jis pasakojo, kad netoli namų kūreno laužą ir, liepsnai įsisiautėjus, laužavietėje kažkas sprogo. Sprogimas sužalojo jauną kaimo gyventoją, kuris netrukus buvo pristatytas apžiūrai medikams. Po apžiūros Švenčionių rajono ligoninėje vyriškis paleistas namo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

„Apšvarino“ dvi sodybas

Švenčionių rajono policijos komisariate per savaitę buvo gauti du pranešimai apie vagišių padarytą nuostolį rajono gyventojams.

Gegužės 24 dieną Gasiuliškės kaime (Švenčionių r.) gyvenanti moteris pranešė policijai pastebėjusi, kad jos namų kieme „svečiavosi“ ilgapirščiai. Aiškiai buvo matyti, kad sugadintos ant garažo durų buvusios pakabinamos dvi spynos. Vienos iš jų vertė apie 80 eurų, kitos, vidinės, apie 20 eurų. Apniokoti ir garažo vartai. Nuostolis taip pat apie 20 eurų. Detaliau apžiūrėjusi garažo patalpą, jos savininkė pasigedo nešiojamosios žoliapjovės (180 eurų), „Bosch“ krūmapjovės (30 eurų), dar vienos vidinės spynos (20 eurų). Padaryta žala iš viso sudaro apie 350 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar vienas pilietis, Rinkūnų kaimo gyventojas (Švenčionių r.), vėlų sekmadienio vakarą skundėsi policijai, kad per savaitę buvo apvogta jo sodyba. Nukentėjęs vyras įtaria, kad vagys į pastato vidų pateko išlaužę namo langines. Namuose jis pasigedo įvairių buities daiktų bei rakandų, virtuvės, apyvokos reikmenų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apdegė penkiametis

Gegužės 29 d. 12 val. 10 min. į Vilniaus ligoninę iš Švenčionių r., sodybos, pristatytas ir dėl 60 proc. kūno nudegimo paguldytas penkiametis, kurio tėvai paaiškino, kad sūnus, bandydamas uždegti fakelą, netyčia apsipylė degiu skysčiu ir užsidegė.

 

Čiupo brakonierius

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai ankstyvą gegužės 27 rytą Švenčionių r. Kretuono ežere sulaikė vietinį gyventoją G.P., kuris žvejojo statomais tinklais į juos iškart baidydamas žuvis. Rašant pažeidėjui administracinio teisės pažeidimo protokolą prašvito ir aplinkosaugininkai kitame ežero pakraštyje išvydo dar vieną valtį su joje keistai besielgiančiu asmeniu. Per žiūronus pastebėjus, kad asmuo traukia tinklus pareigūnai per kelias minutes su greitaeige valtimi jau buvo kitame krante ir sulaikė antrąjį vietinį brakonierių L.R. Abiems pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 87 str. 3 d. Jiems bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 Eur su tinklinių įrankių bei valčių konfiskavimu. Be to vienam iš pažeidėjų už neteisėtai sugautus 3 karšius teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 196 Eur.

 

Gesino du kartus

Gegužės 23 d. 17 val. 36 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Žemutinė g. 39, Švenčionėlių m., dega ūkinis pastatas. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms atvira liepsna degė trys mediniai karkasiniai sandėliukai, dengti bitumine (ruberoidas) danga, ir apie 10 kv. m. mūrinio pastato stogo, dengto šiferine stogo danga. Gaisro metu apdegė trys mediniai karkasiniai sandėliukai (5x5 m.) iš vidaus ir ten buvę ūkio apyvokos daiktai ir apie 10 kv. m. mūrinio pastato stogo. Likusi pastato dalis nenukentėjo. Pagalbinio ūkio paskirties pastatas su priblokuotais mediniais karkasiniais sandėliukais priklauso grupei savininkų. Įvykis tiriamas.

Gegužės 24 d. 01 val. 26 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Žemutinė g. 39, Švenčionėlių m., dega šiukšlės. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms atviroje teritorijoje prie buvusios gaisravietės degė šiukšlės ir lentos. Įvykis tiriamas.

 

Liepsnojo pievos

Gegužės 27 d. 11 val. 52 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Pabradės komandoje gautas pranešimas, kad Pavoverės k., Pabradės sen., dega pieva. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms atviroje teritorijoje degė apie 3 arus žolės. Gaisro metu išdegė apie 3 arus žolės. Įvykis tiriamas.

Gegužės 28 d. 19 val. 28 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Švenčionėlių komandoje gautas pranešimas, kad Senos Pašaminės k., Švenčionėlių sen., dega pieva. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms atviroje teritorijoje degė apie 50 arų žolės. Gaisro metu išdegė apie 50 arų žolės. Įvykis tiriamas.

 

Atlikti kiti gelbėjimo darbai

Gegužės 29 d. 18 val. 31 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Pabradės komandoje gautas pranešimas, kad Kločiūnų k., Pabradės sen., ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Atvykus Pabradės komandai ant važiuojamosios kelio dalies gulėjo nuvirtęs medis. Ugniagesiai gelbėtojai grandininiu pjūklu supjaustė ir pašalino medį nuo važiuojamosios kelio dalies.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-05-23 iki 2016-05-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruota 128 įvykiai, pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai, surašyti 77 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 55 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai ir 1 vairuotojas be vairuotojo pažymėjimo, 7 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, pastebėti 3 nedrausmingi pėstieji, sulaikyti 3 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruota 21 viešosios tvarkos pažeidimas, 2 chuliganizmo atvejai, 3 asmenys nubausti už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje. Į komisariatą pristatyti 5 asmenys, iš jų 2 – neblaivūs, įvykdytos 2 vagystės, sužalotas 1 asmuo, užregistruotas 1 smurto artimoje aplinkoje atvejis.

 

Švenčionių r.PK ir PGT inf.