Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1031
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19575
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66901
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Policija tikrino ir baudė Švenčionių turgavietės prekiautojus

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai penktadienį, gegužės 20 d. tikrino prekiautojus Švenčionių turgavietėje ir jos prieigose. Buvo tikrinama, ar prekybininkai laikosi nustatytų reikalavimų bei taisyklių. Tikrinimo metu paaiškėjo, kad trys prekiautojai, atvykę iš Vilniaus miesto, Prienų ir Ignalinos rajonų, prekiavo tam nepritaikytoje vietoje. Nors jų leidimuose prekiauti ir buvo nurodyta konkreti turgavietės prieigose pažymėta vieta, tačiau su savo produkcija – žaliaisiais augalais ir sodinukais – jie prekiavo neleistinoje ir tam netinkamoje vietoje. Dar du prekybininkai apskritai neturėjo leidimų prekiauti.

Visi minėti asmenys pažeidė Švenčionių rajono savivaldybės tarybos sprendimu 2012 m. liepos 5 d. patvirtintas Prekybos viešose vietose taisykles, kuriose nustatyti bendrieji mažmeninės prekybos ir paslaugų teikimo Švenčionių rajono savivaldybės viešosiose vietose reikalavimai, šių Taisyklių laikymosi kontrolė ir prekiaujančių asmenų atsakomybė. Prekiautojams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir jiems gresia bauda nuo 5 iki 28 eurų.

Parengta pagal Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK informaciją