Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5266
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21467
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97497
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmos Komunijos šventė Švenčionyse

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Gegužės 22 d. pavasario saulė skaisčiai sušvito danguje, tarsi visam pasauliui skelbdama – šiandien Švenčionių Visų Šventųjų parapijos vaikai priims Pirmąją Komuniją.

39 mūsų parapijos vaikai nuo rudens lankė pamokėles, sekmadieniais dalyvavo kartu su tėveliais šv. Mišių aukoje. Prieš Pirmosios Komunijos šventę, vaikai pirmą kartą priėmė ir Atgailos sakramentą, kurio metu buvo paliesti begalinio Dievo gailestingumo, atlaidumo ir meilės.

Pasipuošę, spindinčiomis akimis, su žvakėmis rankose prieš sekmadienio Mišias prie bažnyčios rikiavosi vaikai ir jų tėveliai. Visus pasveikino ir palaimino mūsų vikaras kun. Marijan Apriško. Taip pat ir tėveliai palaimino savo vaikus, melsdami ir prašydami, kad Dievas laimintų ir globotų juos nuo visokio blogio.

Vaikai iškilmingai atėjo prie altoriaus. Šv. Mišias aukojo kunigas vikaras Marijan Apriško, Šv. Rašto skaitinius skaitė Teresė Diska ir Anželika Šabanienė, psalmes giedojo Šarūnė Dragūnaitė. Giedojo parapijos vaikų ir jaunimo choras „Bella voce“. Visuotinę maldą skaitė ir atnašas nešė tėvai ir vaikai.

Vikaras pasakė prasmingą pamokslą, pasveikino vaikus, jų tėvelius su švente ir kvietė jaunuosius katalikus kiekvieną sekmadienį lankytis bažnyčioje, priimti sakramentus ir nuolat bendrauti su Dievu.

Su didžiuliu jauduliu vaikai pirmą kartą priėmė Jėzų į savo širdį ir pradėjo naują gyvenimo etapą. Po palaiminimo vaikams buvo įteikti Pirmosios Komunijos pažymėjimai. Padėkos žodžius parapijos klebonui kun. Medardui Čeponiui ir vikarui kun. Marijanui Apriško bei bažnyčios suaugusių ir vaikų chorams tarė tėvai. Pasibaigus Šv. Mišioms, visi vaikai buvo pakviesti bendrai nuotraukai prie altoriaus.

 
Reklaminis skydelis