Mes turime 432 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4610
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14797
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Didėja gaisrų kilimo pavojus!

2016 m. gegužės 25 d., trečiadienis, Nr.38 (1571)

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos miškuose yra ketvirta, labai aukšta gaisringumo klasė. Šiuo metu yra didelis pavojus gaisrams kilti, ypač miške, kur yra daug greitai užsiliepsnojančių medžiagų - sausų samanų, kerpių, spyglių, dervingų medžių šakelių.

Miškų urėdijų pateiktais preliminariniais duomenimis, šiais metais iki gegužės 20 d. Lietuvos miškuose užregistruota 26 miško gaisrai 6,78 ha plote, iš jų 10 miško gaisrų privačiuose miškuose 1,41 ha plote (2015 metais tuo pačiu laikotarpiu šalyje buvo užregistruota 45 miško gaisrai 10,31 ha plote). Šiais metais miškų urėdijų priešgaisrinės komandos bei miškų pareigūnai, pagal gautus pranešimus apie kilusius miško gaisrus buvo išvykę į gaisravietes daugiau nei 130 kartų. Prasidėjo atostogų metas. Daug kas mėgsta poilsiauti miškuose prie ežerų. Dažnai miško gaisrus sukelia neatsargūs poilsiautojai, grybautojai ir uogautojai, numetę neužgesintą nuorūką, degtuką arba palikę neužgesintą laužą. Ypač didelį pavojų miškams kelia juose kūrenami laužai. Miškuose kurti laužus ir naudoti atvirą ugnį yra draudžiama, išskyrus viešojo naudojimo poilsio objektuose įrengtas ir atitinkamai pažymėtas laužavietes. Paliekant laužą būtina įsitikinti, kad jis gerai užgesintas. Patikimiausia žarijas užgesinti vandeniu arba užberti žemėmis.

Kreipiamės į visus rajono gyventojus bei miško lankytojus ir poilsiautojus - saugokime Lietuvos žaliąjį rūbą – miškus, atsargiai elkitės su ugnimi ne tik savo kiemuose, bet ir miške! Nenumeskite neužgesinto degtuko ar nuorūkos, nepalikite neužgesinto laužo. Pastebėję gaisrą, skubėkite jį gesinti, su kastuvais ugnį užpilkite žemėmis arba užplakite lapuočių medžių šakomis. O jeigu nepavyks užgesinti, nedelsdami skambinkite į miškų urėdiją, girininkiją ar priešgaisrinę gelbėjimo stotį tel. 8~387 32577 mob. tel. 8~686 17941 arba bendruoju tel. 112

Švenčionėlių miškininkai tikisi, kad Jūs būsite sąmoningi ir jautrūs miško grožiui. Nebūkime abejingi mus supančiai gyvajai gamtai – sulaikykime ugnį paleidžiančią ranką!

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos informacija

 
Reklaminis skydelis