Mes turime 427 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4044
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29174
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76500
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dainiaus Juodgudžio rekordas Marijampolėje

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.86 (1133)

Smagu, kad sporte kartais grįžtama prie pradžių pradžios. Taip atsitiko ir štangos spaudimo gulomis rungtyje. Kurį laiką sportininkai, naudodami specialią aprangą, išspausdavo gerokai didesnius svorius. Žinoma, specialūs elastiniai sportiniai marškinėliai savotiškai apsaugodavo sportininkus nuo traumų, bet ne visi galėjo ir gali juos įsigyti, o tada jau - nelygios sąlygos. Ir štai štangos spaudimo gulomis varžybos vėl pradėtos rengti be spec. aprangos.

Lapkričio 13 d. Marijampolėje vykusiame Lietuvos štangos spaudimo gulomis be spec. aprangos čempionate dalyvavo ir mūsų rajono sportininkai. Visi jie treniruojasi sporto klube „Grifas“, kur jiems savo žinias perteikia daugkartinis Lietuvos čempionas ir rekordininkas Dainius Juodgudis, ir pats mielai dalyvaujantis varžybose. Jo rezultatai yra gana aukšto lygio. Tą Dainius įrodė ir Marijampolėje. Startuodamas svorio kategorijoje, iki 74 kg Dainius Juodgudis išspaudė 155 kg sveriančią štangą ir pasiekė Lietuvos rekordą veteranų grupėje bei tapo nugalėtoju. Bendroje šios svorio kategorijos įskaitoje Dainiaus rezultatas antras, o pirmas – Lino Kriūno, išspaudusio 165 kg. Du mūsų komandos sportininkai varžėsi svorio kategorijoje iki 83 kg. Evaldas Černiauskas, išspaudęs 175 kg, užėmė III vietą, o 172,5 kg išspaudęs Anatolijus Laptevas užėmė V vietą. Svorio kategorijoje iki 59 kg startavęs Andrius Buciuto išspaudė 62,5 kg ir užėmė VI vietą. Susumavus visų keturių sportininkų pasiektus rezultatus, Švenčionių komanda surinko 28 taškus ir užėmė IV vietą.

Beje, norėčiau priminti, kad vyksta varžybos ir su spec. apranga. Tad sportininkai turi galimybę rinktis, o tai jau gerai, nes kuo daugiau varžybų, tuo daugiau galimybių tobulėti sportininkai turi.

Algis JAKŠTAS