Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:793
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19337
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66663
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tarybos nariai dovanojo jaunimui kelionę

2016 m. gegužės 14 d. šeštadienis, Nr.35 (1568)

2016m. gegužės 6 – 8 d. d. Vilniuje vyko Nacionalinio Gailestingumo Kongreso renginiai, skirti tikėjimu ir darbais paminėti Popiežiaus paskelbtus Gailestingumo metus. .Aktyviai dalyvauti Nacionalinio Gailestingumo Kongreso renginiuose kvietė  Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas. Atsiliepdami į Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo kvietimą, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai drauge su kunigu Marijanu Apriško padovanojo Švenčionių bendruomenės jaunimui, vaikams ir jų tėveliams  kelionę į šio kongreso renginius

Ši piligriminė kelionė, prasidėjo saulėtą popietę, kai prie užsakyto autobuso ėmė rinktis Švenčionių bendruomenės jaunimas, ansamblio '“Aukštaitija“ šokėjai,   Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčios choro „Bela voce“ dalyviai su tėvais ir vadovė I. Kerulienė su šeima. Prigužėjo pilnas autobusas džiugiai nusiteikusio jaunimo. Kiekvienas širdyje ir mintyse šią kelionę skyrė savo intencija. Kiekvienam vykstančiam Švenčionių seniūnijos seniūnė Ina Sinienė, įteikė po ženkliuką su Švenčionių miesto herbu, pagamintą specialiai Nacionalinio Gailestingumo Kongreso renginiams atminti ir pati  lydėjo dalyvius piligriminėje kelionėje.

Mūsų piligriminė kelionė Vilniuje prasidėjo šv. Mišių auka Arkikaterdos aikštėje, kur turėjome  unikalią galimybę vienytis bendroje Eucharistijoje su kardinolu Audriu Juozu Bačkiu, gausiu būriu vyskupų ir kunigų. Arkikatedros  aikštėje, po atviru dangumi,  tiesiog  ore tvyrojo  gerumo atmosfera, mus supo džiaugsmo ir ramybės nutvieksti žmonių veidai,  nebijantys viešai  liudyti tikėjimo. Buvo nepaprastai gera jausti tą visuotinio  bendrumo jausmą.

Po šv. Mišių aukos, turėjome laiko pasidairyti ir apsilankyti Vilniaus Gedimino prospekte vykstančiose Europos dienose, pasistiprinti lauko kavinėse, pasigrožėti Vilniumi  šiltą vakarą.

Vakare, turėjome unikalią galimybę klausytis gyvo garso koncerto „Aš čia“, kurio pagrindiniu akcentu buvo Italijos balso nugalėtoja sesuo Cristina Scucci, savo  nuostabiai skambiu ir melodingu balsu ir trykšte trykštančia energija išjudininusi visą Arkikatedros aikštę.Scenoje taip pat vienus žymius Lietuvos dainininkus keitėkiti –Mantas Jankavičius, Rafailas Karpis, Jurga Šeduikytė, Saulius Petreikis, GiedrėKilčiauskienė, „Saulės kliošas “ir kt.

Tariame nuoširdų AČIŪ visiems ir kiekvienam Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariui už mums suteiktą dovaną ir galimybę dalyvauti Nacionalinio Gailestingumo Kongreso  renginiuose. Ačiū, kad spręsdami kasdienius, kiekvienam švenčioniškiui rūpimus klausimus, neliekate abejingi  puoselėjant ir dvasinius Švenčionių bendruomenės jaunimo poreikius.  Ypatingai nuoširdų ačiū tariame Švenčionių seniūnijos seniūnei Inai Sinienei,  kunigui Marijanui Apriško ir  visiems prisidėjusiems prie šios kelionės organizavimo  ir buvimo kartu.

Švenčionių bendruomenės jaunimas