Mes turime 244 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:902
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19446
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66772
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

V. Mazuronis: EK bauda už kiekvieną nepriimtą pabėgėlį – nepriimtinas šantažas

2016 m. gegužės 7 d. šeštadienis, Nr.33 (1566)

Pasirodžius pranešimams, kad Europos Komisija (EK) siūlo skirti baudas pabėgėlių kvotos nevykdančioms valstybėms, Darbo partija pasisako esanti kategoriškai prieš tokius mokesčius.

EK svarsto galimybę šalims, kurios atsisakys priimti pabėgėlius pagal nustatytą kvotą, skirti baudas po 250 tūkst. eurų už vieną pabėgėlį.

„Tai yra akivaizdus šantažas. Ne kartą sakėme, kad esame prieš Europos Sąjungos primestą kvotų sistemą, nes tai – prievartos kelias. O dabar už tai, jog nenorime rinktis tokio kelio, ES sugalvojo mus nubausti, skirdama nesuvokiamo dydžio baudas. Jie sako, jog tai mokestis, bet iš tiesų tai yra kuo tikriausia bauda“, – teigia Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Trečiadienį Vengrija kartu su Lenkija sukritikavo tokius ES planus ir juos pavadino „šantažu“ bei „balandžio pirmosios pokštu“.

„Turime pasekti Vengrijos ir Lenkijos pavyzdžiu. Mūsų Vyriausybė privalo ES garsiai išsakyti savo poziciją, jog mes esame griežtai prieš tokias baudas ir nesitaikstysime su absurdiškais sprendimais“, – sako V. Mazuronis.

Savaitės pradžioje Darbo partija pakvietė sušaukti skubią politinę tarybą dėl augančių maisto kainų ir politinio susitarimo dėl pabėgėlių, tolesnės ir ilgalaikės pozicijos pabėgėlių klausimu suformavimu, tačiau koalicijos partneriai tam laiko neatrado.

„Nesuprantama, kaip politiniai partneriai gali nematyti esamų problemų. Dar kartą juos kviečiame sušaukti skubią politinę tarybą, jeigu reikia nors ir šeštadienį ar sekmadienį, bet kuriuo paros metu“, – ragina Darbo partijos pirmininkas.