Mes turime 395 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4238
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29368
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76694
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žmogus, mokantis dvi kalbas, yra vertas dviejų žmonių

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.86 (1133)

„Kaip norėčiau išvykti į užsienį, bet visai nemoku anglų kalbos“, - ko gero, panaši mintis kone kiekvienam ne kartą atėjo į galvą. Be jokios abejonės, kelionė į svetimą šalį tampa žymiai naudingesnė ir įdomesnė, jeigu moki užsienio kalbą. Todėl Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokiniai nuolat skatinami dalyvauti respublikiniuose anglų kalbos konkursuose: „Amber Star“, „Kengūra“, „Tavo žvilgsnis“. Ir kiek buvo džiaugsmo, kai šiemet laimėtojų vertimo iš anglų kalbos konkurse „Tavo žvilgsnis“ sąraše perskaitėme ir mūsų gimnazijos Fausto Padgurskio (7c klasės) ir Evelinos Skrabutėnaitės (8 a klasės) mokinių pavardes.

Štai ką apie tai mano Evelina: „Dalyvavau anglų kalbos vertėjų konkurse, nes norėjau išbandyti save; norėjau pasižiūrėti, kiek aš sugebu kaip vertėja. Versti tekstą nebuvo labai lengva, bet man labai patiko. Sužinojusi, kad gausiu apdovanojimą, labai apsidžiaugiau. Tėveliai labai didžiavosi manimi. Ačiū už galimybę, kad galėjau dalyvauti“.

Savo praktiškais patarimais dalijasi ir Faustas: „Man buvo tikrai įdomu dalyvauti konkurse „Tavo žvilgsnis 2010“. Šis konkursas padeda jaunam žmogui plėsti žinias ne vien apie gimtąją kalbą, bet ir apie kitas paplitusias pasaulyje kalbas. Būtų tikrai malonu, kad šiais metais mokinių iš mūsų mokyklos dalyvautų dar daugiau, nes, manau, sulauktume tikrai daugiau gerų rezultatų, padėtume garsinti savo mokyklą visoje Lietuvoje“.

Respublikinio konkurso nugalėtojai buvo ne tik apdovanoti diplomais bei knygomis, bet ir pasidžiaugė šventiniu koncertu, organizuotu nugalėtojų garbei Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Čia labai tiktų sena amerikiečių patarlė: „Žmogus, mokantis dvi kalbas, yra vertas dviejų žmonių“.

Svetlana KRAUJALIENĖ
Švenčionių Z.Žemaičio mokytoja