Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1132
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4525
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51851
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

DAROM akcija dalyvavo ir Švenčionių jaunimas

2016 m. gegužės 4 d. trečiadienis, Nr.32 (1565)

Balandžio 23 dieną aktyviausi ir stropiausi Jaunimo organizacijos DARBAS (JOD) Švenčionių skyriaus nariai dalyvavo kasmetinėje visuotinėje akcijoje DAROM, kurios tikslas yra sutvarkyti aplinką, taip atsilyginant gamtai.

Šeštadienio popietė, nors ir šiek tiek lietinga, nesumenkino jaunimo noro tvarkyti gamtą,  pagerinti miestelio įvaizdį. Pasiėmę tvarkymo priemones bei gerą nuotaiką, organizacijos nariai, ilgai nedvejoję, išėjo tvarkyti vieną iš problemiškesnių Švenčionių miesto vietų – žydų kapavietę. Šiukšlių pasitaikė iš tiesų nemažai, sąlyginai nedidėlėje teritorijoje JOD‘iečiai praleido net dvi valandas ir surinko tris maišus šiukšlių, kurių nemažą dalį sudarė alkoholinių gėrimų buteliai.

„Iš tiesų labai apmaudu, kad žmonės yra abejingi gamtai, negerbia net kapinių. Nepaisydami draudimų ir moralės, žmonės vis vien teršia aplinką net nesusimąstydami, kokios pasekmės bus. Nepamirškime ir to, kad mes patys kvėpuojame tuo pačiu užterštu oru, matome kalnus šiukšlių. Pasirinkome sutvarkyti seną žydų kapavietę ir tiesiog nustėrome pamatę ten tokį kiekį šiukšlių. Aš neįsivaizduoju kaip galima būti tokiais žmonėmis ir girtauti kapinėse... Tikiuosi, žmonės susimąstys ir nebešiukšlins“, - sakė JOD Švenčionių skyriaus pirmininkė Aurelija Šulgaitė, ragindama visus teršiančiuosius susimąstyti apie jų daromą ekologinę bei kultūrinę žalą.

Švenčionių JOD inf.