Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3100
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19301
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95331
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Geilė – trečios vietos laimėtoja

2016 m. balandžio 23 d. šeštadienis, Nr.29 (1562)

Balandžio 16 d. Vilniaus Rotušėje vyko jau trečią kartą organizuojamas Vaikų dainos konkursas „Šilagėlė". Šiame konkurse dalyvavo Švenčionių lopšelio darželio „Gandriukas“ auklininė Geilė Galatiltytė (mokytoja Irena Kerulienė, koncertmeisterė Lilija Girulskienė). Geilė A kategorijoje (3-6 m.) amžiaus grupėje tapo trečios vietos laimėtoja. Jaunuosius dainininkus vertino kompetininga komisija: konkurso iniciatorė – dainininkė ir vokalo pedagogė Gintarė Skerytė, choro dirigentas, dainininkas, LMTA docentas, choro dirigavimo katedros vedėjas Dainius Puišys ir Karoliniškių muzikos mokyklos direktorė Aldona Skruibytė.

Geilei Galatiltytei šis konkursas nebuvo pirmas. Mergaitė dainuoja jau nuo 3 metų, pirmieji jos pasirodymai buvo vaikų darželyje, o praeitų metų gruodžio mėnesį mergaitė tapo viena iš penkių geriausių mūsų rajono Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ savivaldybės etapo dalyvių. Ji atstovavo mūsų rajonui apskrities trečiajame etape Utenoje.

Vaikų dainos konkurso „Šilagėlė“ iniciatorė, dainininkė Gintarė Skerytė pasidžaiugė, kad Lietuvoje nestinga gabių, dainuojančių vaikų, rūpestingų tėvelių ir smalsių, kūrybingų mokytojų. Konkurso dalyvių skaičius kasmet didėja, šiais metais dviejose amžiaus grupėse pasirodė per 140 jaunųjų dainininkų iš Vilniaus miesto ir Vilniaus apskrities vaikų darželių, pradinių, muzikos ir meno mokyklų. „Šilagėlės“ konkurso sąlyga – viena iš dviejų dainų turi būti lietuvių liaudies. Komisijai teko labai sunkus darbas, nes kiekvienas mažasis dainininkas yra nepakartojamas, jo atliekamos dainos skamba iš visos širdies, mažų vaikų nuoširdumas ir atsidavimas scenai yra nesuvaidintas.O išsakyti Gintarės Skerytės žodžiai: „JŪS VISI LAIMĖTOJAI !!!“ pražydo visų dalyvių širdelėse, kaip nuostabi pavasarinė gėlė šilagėlė.

Irena KERULIENĖ

Švenčionių lopšelio darželio „Gandriukas“ meninio ugdymo vadovė

 
Reklaminis skydelis